Toysdaily 玩具日報

細比例人形公仔 ~ 情報及討論區 (P186 葉月.心音.美海 P187小芊芊 P188 攝影技巧)

原文章由 karice 於 11-9-2007 08:22 PM 發表

最近我加d水梳梳...,,應該慢慢會直既。:)

聽聞用85 度 既熱水可以定形 :cool:
原文章由 dangoberry 於 11-9-2007 08:52 PM 發表

聽聞用85 度 既熱水可以定形 :cool:

:oh:....................
咁熱d水,曲左髮就....:unhappy:
我都係用熱水黎梳,但係梳完就好直,
我隻涼宮d頭髮想曲返小小(即係好似本身咁有小小c形),
但係又唔知點整,有無大大試過~?
goo~goo~goo~good morning! :)
原文章由 駿駿~ 於 11-9-2007 11:05 PM 發表
我都係用熱水黎梳,但係梳完就好直,
我隻涼宮d頭髮想曲返小小(即係好似本身咁有小小c形),
但係又唔知點整,有無大大試過~?

想頭髮曲返小小, 要用好似女仔電髮咁, 用髮圈先固定個形, 再淋熱水, 然後攤凍.
原文章由 dangoberry 於 12-9-2007 09:47 AM 發表
goo~goo~goo~good morning! :)

午安∼大大
dangoberry幾時先POST 圖丫...:ar::handshake:
原文章由 karice 於 12-9-2007 01:13 PM 發表

午安∼大大
dangoberry幾時先POST 圖丫...:ar::handshake:

依家好多衫都要搵人造, 個造衫師傅..... 整左9世都仲未還返小芝俾我 :cool:

我要追殺佢 :*

ps. 今日大傷風, 流鼻水, 咳得好辛苦.... 食左藥好眼訓 :die:
原文章由 dangoberry 於 12-9-2007 02:12 PM 發表

依家好多衫都要搵人造, 個造衫師傅..... 整左9世都仲未還返小芝俾我 :cool:

我要追殺佢 :*

ps. 今日大傷風, 流鼻水, 咳得好辛苦.... 食左藥好眼訓 :die:

冇事呀嘛?....請日假休息下都好嫁.....:!

小芝可能太細,:DD手工要靚可能要等耐d.....不過:sleep:
備長炭呢?:shiny: 好似好得意咁:DD
原文章由 karice 於 12-9-2007 02:27 PM 發表

冇事呀嘛?....請日假休息下都好嫁.....:!

小芝可能太細,:DD手工要靚可能要等耐d.....不過:sleep:
備長炭呢?:shiny: 好似好得意咁:DD

真係咳得好辛苦, 仲有D發燒 :die:

所以今日上司俾我早走,  已經請左半日假睇醫生 + 休息.

映相果度, 我想玩下四格, 題目都想好, 叫 "小芝闖江湖" :shiny: 

不過依家要快好返 :sad:

我個醫生開D藥都幾霸道,  頂唔順, 要去訓一陣先了, bye :sleep:
我也可以來嗎~
雖然我家得2個27cm高的....
但是東西未弄好...:sad:
原文章由 dangoberry 於 12-9-2007 02:56 PM 發表

映相果度, 我想玩下四格, 題目都想好, 叫 "小芝闖江湖" :shiny: 

我 ...

咁就要祝你快d好返,影返d靚相比我地睇啦:x
四格,五,六,七格我都睇嫁:handshake::love:
原文章由 梅利沙 於 12-9-2007 03:05 PM 發表
我也可以來嗎~

當然可以喔:D
歡迎歡迎∼
不緊要啦∼一次過出相先精彩呀嘛:handshake:
hihi 各位大大

原文章由 dangoberry 於 12-9-2007 14:56 發表

我 ...

dangoberry大大保重身子多多休息
由於經驗不足隻眼改黎改去畫足2日, d油唔係太淡就係太厚~ 高光位d油又厚左:no:
畫極都有問題~俾我個妹講到大細眼得好厲害~ 除左清左佢再畫過仲有無方法補救呢?:no:
大大們幫我睇下問題所在~ 我巳經對到麻木~ 巳經唔識點攪, 到底係唔係我隻眼睇野有問題~:die:

仲有d頭e+用繃帶"甩"住咋, 如果唔係勁彈起~ 點算好, 我仲未剪完 :no:
原文章由 梅利沙 於 12-9-2007 03:05 PM 發表
我也可以來嗎~

妳又唔攪27cm的衫.........:he: