Toysdaily 玩具日報

細比例人形公仔 ~ 情報及討論區 (P186 葉月.心音.美海 P187小芊芊 P188 攝影技巧)

原文章由 南笑虹 於 10-9-2007 05:10 PM 發表

原來係咁~~
咁有邊個版新d?

redfish仲有咩好野?
好想睇呀 :D

在舊相中找到大d的相, 睇得清楚d分別, 不過我都不知道邊隻出先

TAKARA人形的死症, 膠腳溶腳架, 隻腳冇事, 但腳架就:o
原文章由 cockatoo 於 10-9-2007 07:06 PM 發表

thx~ CY大大

我買左右邊細個支:) 咁係唔係上左AV油再用油性或水性都無問題呢? 我見左邊個隻有防UV,咁仲洗唔洗用呢? 我見好多大大都噴60cm囡囡, 但我拎住隻1/6唔識拆,定係唔洗拆就咁噴都得呢?

問題多多麻 ...

我係噴完左手邊的, 之後再噴油性Flat UV cut.
上左AV油/木顏色/粉彩再噴coating都冇問題.

至於1/6, 其實唔噴coating都冇乜問題, 因物料唔同DD, 起碼冇左色移的問題.
如果body真係黐左色, 都好易抹甩.
原文章由 南笑虹 於 10-9-2007 07:06 PM 發表

hi~cy兄
你改左邊度 ?
原本個BODY唔可以做呢D動作嗎?
1/6太細啦
真係唔知點改:cool:

基本上dangoberry post的link提及的地方都改過:)
仲有一個地方modified左.

佢原本條腰可動範圍好細, 盤骨也只是90度only.

不過要拆骨架同裝返入PVC body, 比想像中困難.
原文章由 Belial 於 10-9-2007 10:26 PM 發表
星期天弗a出去拍了幾張照片:

卡卡和小夏:啊!!好大好大啊∼∼

原來是在看超大的錦鯉
http://i166.photobucket.com/albums/u104/belia ...

哈哈, 又有外景:)
改完Stellar, 攪到我都心郁郁想入隻Cagali......:love:
等我又貼下我最愛的3隻女女先:love:~~

想問下各位大大知唔知道d手部既part邊到有得買~?
因為我隻涼宮得一對手掌,想換下手變下其他post,
但係我就搵佐好耐都唔知邊到有:sad:~~!!
希望有大大知la,thx:)~~
原文章由 駿駿~ 於 11-9-2007 12:28 AM 發表

http://i104.photob ...

Saber把劍,,,,,,,,,,:shiny:

Obitsu手唔知N姐有冇.
Volks的dollfie plus手就見到有得賣.
頭像被屏蔽
原文章由 Cyranc 於 11-9-2007 12:37 AM 發表

Saber把劍,,,,,,,,,,:shiny:

Obitsu手唔知N姐有冇.
Volks的dollfie plus手就見到有得賣.

係邊到有^^~
原文章由 南笑虹 於 10-9-2007 05:31 PM 發表

係:Q
呢樣真係唔知....

2004年出

其實新舊版OPENING服都有分別

舊版中6款小櫻最難找呢款, 只在ACTION TOYS見過一次(當時還在兆萬對面16樓), 見到時應該已有物主(因為店主答這隻唔賣)

以上所有圖來自日本YAHOO

[ 本文章最後由 redfish 於 11-9-2007 01:02 AM 編輯 ]
BANDAI和TRENDMASTERS的Cardcaptor
http://www3.coara.or.jp/~nontropo/toy/CardCaptors.htm
各位早~~~ :)
原文章由 Cyranc 於 10-9-2007 06:47 PM 發表
撐下埸先

今日改左隻Stellar
可以做下d高難度動作喇:)

Cy 大好厲害, 好大工程呢 :Q
原文章由 Belial 於 10-9-2007 10:26 PM 發表
星期天弗a出去拍了幾張照片:

小夏娜既背影好可愛 :D

Bel姐,  夏娜著住那件係 re-ment 既衫仔嗎?  :shiny:
原文章由 駿駿~ 於 11-9-2007 12:28 AM 發表

大大的收藏好正呢 :shiny:

夏娜拎住把刀, 目露兇光 :Q
原文章由 南笑虹 於 10-9-2007 07:28 PM 發表

唔係啦:shy:
呢度仲有好多大大未POST出泥JE
我屈左D1/6咁耐
係時候畀佢地見下人
唔好話我掛住D1/3唔理佢地...:no:

100% 支持 南大大 :)