Toysdaily 玩具日報

細比例人形公仔 ~ 情報及討論區 (P186 葉月.心音.美海 P187小芊芊 P188 攝影技巧)

I want more dolls like my Chisa. She is cute and poses fantastically. I don't know why they do not make a 'curvier' obitsu body that is same as Pure Neemo but with joints. I do  not mind joints. But I don't like the thinness of most obitsu bodies limbs. Chisa works because she is a small girl. But the older girls need curvier bodies!

詠:呀妹買&#21655;D野返來食,就唔好掛住打機食野先啦!心聲(頭先是咁話餓>.<)
泉:......得得得...好快....好快...噢瓜&#21655;=.=

詠:你再唔食就快比哈佬食晒
泉:呵呵呵~~~~都係食&#21655;野先^.^

泉:算啦今晚約了班傻佬打機再打過XDD
詠:........................心聲(誰是個班傻佬???O.O)

泉:找件正&#22050;食先XD~~~~^^
詠:呀.....你......你你停手呀>.<

詠:你洗&#21655;手未....見你去完&#21408;所就咁出來一直打機打到而家>.<
泉:......................................*.*...>.<....=.=

泉:唔........無問題照食XD~~
詠:你小心肚痛~~有排去&#21408;所XD~~=.=

詠:唔鬼理你.......等你有排痛^^痛瓜死你XD~
泉:唔好好食•好正>.<

玩完

Pureneemo 藍華·心音·美海·葉月

都是同一個display box, 只是換了傢俱陳設~
藍華·心音·美海·葉月: 啊呀~ 入伙啦~~

美海: 呵呵~ 好開心啊! 主人又給我們造了間房呢~
心音: 恩思!

心音: 美海~ 你喜歡那種花啊??
美海: 向日葵!!
(狗狗: 嗚...好重...)

葉月: 藍華~ 蘋果好甜啊~ cookies又好好吃~~

藍華: 葉月! 食咁多小心變左肥婆, 主人唔要你呢~~
葉月: ....討厭! 藍華最討厭了...(怒)

藍華: 好啦好啦~ 不要生氣了, 彈結他給你聽, 好嗎~

心音·美海·葉月: 好啊~~

(狗狗: ...好...好重啊! 嗚...壓死狗啦...)

多謝觀看
~完~

做乜個個都咁多野玩嫁∼∼∼∼!:65:
個個都有野食:35:
我都係時候入返d貨先得囉~:shy:
原帖由 hoying710 於 21-8-2008 14:55 發表
Pureneemo 藍華·心音·美海·葉月

都是同一個display box, 只是換了傢俱陳設~
藍華·心音·美海·葉月: 啊呀~ 入伙啦~~
http://i238.photobucket.com/albums/ff22/hoying710/Doll%20Collection/Home%202/1.jp ...

其間限定嗎???:47:
Mamachapp Maid服 入手 :78:

頭像被屏蔽
原帖由 dangoberry 於 8-9-2007 01:31 AM 發表
出品的無關節可動素體 (Garageジみペ SB) 在日本享負盛名, 出產少而且價格昂貴.

這公司出的素體有 23cm, 25cm 和 27cm 幾款, 他們只接受 online 本土訂購.   :die:

傳聞每年日本既 doll eve ...

咁咪好似jenny以前出過的一款body:50:
原帖由 dangoberry 於 8-9-2007 01:59 AM 發表
グゲグヒスパアグヒモ, 日本玩具鋪 Mamachapp出品, 係名震日本23cm 娃界既 "超萌王".

因為這種娃都是限量, 還要事先電話預約, 一般店是買不到的, 要 ...

好可愛﹗:35:
原帖由 azusa00 於 9-9-2007 04:08 AM 發表
初到此地, 大家多多指教... :shy:
自從玩DD後27cm都封印了, 不過都貼番o的相黎露一露面 :he:

我家Azone葉月...

...

大、小巫女很可愛:handshake:

原帖由 Cyranc 於 9-9-2007 10:23 PM 發表
hello, 新人報到.
貼下我d收藏先:)

呢一隻明日菜快離我而去喇:sad:

http://i60.photobucket.com/albums/h17/Cyranc/Miscellane ...

cy, 你真係好多收藏品喎﹗:Q
原帖由 dangoberry 於 10-9-2007 12:44 PM 發表
玩 1/6, 23cm 呢類細娃有一個好處, 就係道具夠多!

武器槍械唔駛多講, 拍埋 re-ment 之類既生活系列都好好玩! 呢一點 1/3大娃就比較難啦. 

舉個例子, 之前係模型街見過有架 1/6 既綿羊仔電單車, 三舊都唔駛 : ...

贊成,好有同感。:unhappy:
原帖由 karice 於 10-9-2007 12:59 PM 發表

細娃娃體積比較細少....去旅行都方便&#25813;帶:handshake:
不過大既可以換wig換眼仔咁..各有各好:love:

有些1/6同樣可以換wig及眼仔的:oh:
初來報到
想問下你地obitsu既body你地會去邊度買配件架﹖﹖
因為小弟剛剛買左一件AIR既衫同個body﹐想搞埋個頭﹐內衣同埋鞋等等既野~~
又新作....:80:

:80: :80: