Toysdaily 玩具日報

[個人收藏] (28/01/11 更新 P.6) - 天空之 display 櫃

you are a super rich man..:D
:*:Q:x
your 天空之 Display 柜 = nice + many + rich :*
好西利既天空之玩具城 !!! :shiny:
原文章由 GX-00 於 7-9-2007 11:41 PM 發表
客廳

http://farm2.static.flickr.com/1181/1341332807_98b3a4 ...

大大so great!
想問下你home 幾大到~(建築及實用area) 同裝修用左幾錢呢? thx
原文章由 玩具人生 於 8-9-2007 10:58 PM 發表

請問大大的家有多少尺? 有平面圖看看嗎?

我將十月尾收樓,但都未諗到點整??:no:
my home

八佰幾呎左右

我諗要睇埋你幾多人住筅~
great...... 我最鍾意......sofa 後面個display ,,,,,,
:p
原文章由 squareone 於 2007/9/8 11:47 PM 發表
大大, 請問...你可否肯定d"天空櫃"的受力安全性? :cool:

其實也不太肯定"天空櫃"的受力安全性:cool:
裝修師父做之前都話唔敢肯定它的安全性:Q 不過應該不會有問題:oh:
大大你好像是做建築那行的, 能否比 d 意見伙小弟, 謝謝:handshake:

原文章由 分手勿語仔 於 2007/9/8 11:52 PM 發表
嘆為觀止:^
00師兄 等左你好耐啦:$
2隻gx13r 都拿曬出黎玩:@
正...但好似唔多覺有 普通0既 gx13 0既:?

很久沒見了:) 其實只有一隻 GX-13R, 合了體那隻就是了
前面那隻是普通版, 可能燈光不夠, 比較難分 (我自己差點也分不出):shy:

原文章由 riverchild 於 2007/9/9 08:18 PM 發表
大大so great!
想問下你home 幾大到~(建築及實用area) 同裝修用左幾錢呢? thx

其實我屋企真係很細, 建築面積 464 平方尺, 實用我想只有 3xx 頭:die:
所以只能向高空發展:* 裝修大約用了十一二萬左右 (全屋大執, 包括廚房&廁所,
還未計家俬和電器的價錢)
因為金錢有限(可能成日買玩具la:ice:), 又要留錢結婚(又要花十多萬:die::die: )
所以現在只能買這麼細的單位, 希望過幾年後可以轉屋!! 努力啊! 我自己:!:!:!

原文章由 riverchild 於 2007/9/9 08:19 PM 發表
my home

八佰幾呎左右

我諗要睇埋你幾多人住筅~

冇錯, 而且大大有多少玩具? 玩那一類的? 裝修的預算是多少?
其他大大, 來!! 我們也給點意見給玩具人生大大他, 希望能集思廣益:):)

原文章由 大熊熊 於 2007/9/9 10:35 PM 發表
great...... 我最鍾意......sofa 後面個display ,,,,,,
:p

THX. 我自己也是:shy::shy:
原文章由 GX-00 於 10-9-2007 12:11 AM 發表
原文章由 squareone 於 2007/9/8 11:47 PM 發表大大, 請問...你可否肯定d"天空櫃"的受力安全性?
其實也不太肯定"天空櫃"的受力安全性:cool:
裝修師父做之前都話唔敢肯定它的安全性:Q 不過應該不會有問題:oh:
大大你好像是建築師

那行的, 能否比 d 意見伙小弟, 謝謝:handshake:
很久沒見了:) ...
原文章由 玩具人生 於 8-9-2007 10:58 PM 發表

請問大大的家有多少尺? 有平面圖看看嗎?

my home

八佰幾呎左右

MY house floor plan is similar to you but mine is 1040 sq. feet.
(actual usable ~840 sq. feet)
=>
3+ one maid

The study room is the display room.
The CGI of display room

for actual outlook, please refer to my pose.
05開始玩玩具......:cool:
...已經咁多......:what:
停一停!諗一諗!...好喎~!:o
原文章由 GX-00 於 10-9-2007 12:11 AM 發表

很久沒見了:) 其實只有一隻 GX-13R, 合了體那隻就是了
前面那隻是普通版, 可能燈光不夠, 比較難分 (我自己差點也分不出):shy:

都好耐啦:(
你話貼 13r 比我睇  貼到而家囉:*
不過算啦:shy:
不過係燈光問題 中左計添:(:(
期待你繼續分享未完的好物:shiny:
super robot fans well done ar ! very nice display !:shiny:

I like your cabinet behind sofa very much !

It is lucky for you not to collect hero figures like riders etc...otherwise.....

thanks for sharing
464 平方尺 have two rooms not bad la~:)
add oil for your new home~
裝修大約用了十一二萬左右

REASONABLE PRICE AR~ AS THERE IS MANY FITTING OUT ITEMS ~
正~
近期令人眼前一亮o既收藏分享, thanks!!!