Toysdaily 玩具日報

CASIO 每秒拍 60 張的新機

:shy: 上星期o既料~~

http://www.dpreview.com/news/0708/07083101casio300fps.asp

http://www.dcview.com.tw/article/newreadarticle.asp?id=5612

:^ 密集式大包圍, 4GB 卡唔知影到幾多個 moment 呢? 每秒鐘影 59 張唔o岩心水o既相? 清唔晒張卡咪冇位影下個 moment... :oh:

:D 慢鏡拍片都幾好玩~~

:DD 最過癮係 pre-capture, 唔怕遲左按快門, 可以好似時光機咁, 儲起按快門前一段時間o既 snap 俾你揀!!
:)攪鬼喎,不過而家呢d中型 DC 好似定位模糊咗, o係街一係見卡片 DC 一係入門單反, 少見咗 prosumer ~ :!
原文章由 shawn 於 7-9-2007 03:17 AM 發表
:)攪鬼喎,不過而家呢d中型 DC 好似定位模糊咗, o係街一係見卡片 DC 一係入門單反, 少見咗 prosumer ~ :!

我覺得, 因為低價既dslr出現令佢既市場價值減咗!
我部P505拍片以經好靚, 有D期待呢部!
原文章由 acky 於 7-9-2007 03:51 AM 發表

我覺得, 因為低價既dslr出現令佢既市場價值減咗!

但係DSLR D 鏡頭價格今我止步......