Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: 人仔貓

[分享討論] 咸超Mebius [Phoenixtriker合體戰機] + [Phoenix Nest基地] 情景 (P.2...

d d 未就係 TD 精神 ... 我毒人人, 人人毒我 law ... 唉 ... 又唔g 有幾多大大仲了 ... :$

ps ... 我睇唔到 ... 我冇 $ ... 我冇 位 ... 訓在唔睇 post 就冇樹 ... :no:
原文章由 x2toys 於 30-11-2006 06:21 PM 發表
頂咯!原來場景系大大自己做0架?0仲以為系原配添~好正啊!

再講下個[平台]:

[地台]是用5mm厚 foam-board,貼上220號沙紙做出質感,再噴上一層啞灰色而成。

[升降台面]是用兩塊1.5mm厚膠片合成,一塊雕通噴啞銀色,一塊噴啞黑色。

兩排[訊號燈]電飾是用 6.4mm膠條 + 4mm LED燈 組成,接駁電路在 foam-board 底鋪設。
  (膠條及LED燈盡量選細比例的,免得原本已不夠大的基地顯得更不"宏偉"...)

[圍欄]是買現成的(很貴的說..)再加膠條鑽孔插下作基座。

[地標線]紅色的是用移印紙;白色的是用2.5mm滾動式改錯帶(文具)"畫"上去的。

至於兩輛[Gun Speeder]是盒裝果子玩具(當然要repaint..)。

[ 本文章最後由 人仔貓 於 2-12-2006 05:07 AM 編輯 ]
原文章由 人仔貓 於 30-11-2006 11:17 PM 發表

[地標線]紅色的是用移印紙;白色的是用2.5mm滾動式改錯帶(文具)"畫"上去的。

:handshake::handshake::handshake:
點到我唔服:DD貓兄, 强呀!!!
貓兄.............每次睇見D相,我就再次飲恨上冇落bid.................:sad:

下次有玩具展,貓兄要借出來,放喺TD個counter度show show咩叫做"玩"玩具.............:!
我都唔係第一次出現時入倒,都係第二次出現時先入倒,呢款野又唔係限定,
出現第3次既機會唔係完全冇~

另外計落個情景除左個基地同架戰機外的[加工]材料費(尤其噴漆),加加埋埋夠買多個機地...:(

[ 本文章最後由 人仔貓 於 1-12-2006 02:37 PM 編輯 ]
OH~GREAT~
好熱血!!!佩服呀!!!
:handshake::handshake::handshake:
原文章由 人仔貓 於 30-11-2006 10:52 PM 發表
本來我一直都"自覺"係呢度既OC中的OC...
但睇完呢個 特撮巨大超人專區] 發覺大家講果D野我竟然完全插唔倒咀後...
以後晌呢度都係叫番我"貓弟"得架啦...

Unfortunately, I am implicated, 貓兄 :ice:
貓兄...你既實力可以同seed 入面既kira 俾.....:!

你實在太西利啦....:handshake:
個DX【Phoenix Nest 基地】又番左貨,有興趣可以到黃埔祈脆睇睇~

[ 本文章最後由 人仔貓 於 19-12-2006 11:11 PM 編輯 ]
好想買:71:
DX版唔知會唔會返貨?
差 D 錯過好POST,SET 戰機已經夠型,經人仔貓兄加持左既基地更係型上加型

不得不推番個 POST 上黎呀