Toysdaily 玩具日報

查看: 67163|回復: 42

[分享討論] 咸超Mebius [Phoenixtriker合體戰機] + [Phoenix Nest基地] 情景 (P.2...

首先晌度要大謝 [Dick.Po]兄 率先推介架 Phoenixtriker 合體戰機,兼且仲相助通知埋邊度有超筍價(唔駛4算)~
再要多謝 [Koma_rider]兄 同 [德哥] 告知更加極罕既 Phoenix Nest 基地 的僅有賣處~  
如果冇你地的仗義幫忙就唔會有今日呢個情景~ :handshake:

GIG~!  

GUYS GUN Phoenixtriker
架 Phoenixtriker合體戰機 雕刻精細,而且是啞色塗面,加上架機差不多有一半是金屬成份,好墜手~
同以往果D呤面全膠既同類型產品感覺截然不同~ 只是稍為滲番線同執番少少色已經好掂~

GUYS GUN Phoenix (其實剩係二機合體都已經相當唔錯~)

分體作戰 - GUYS GUN Winger  /  Loader / Booster

Phoenix Nest
既然架合體戰機咁正,所以諗住影幅"完整"D既相,於是決定買埋個 Phoenix Nest 基地 ~
起初諗住今次同系列產品質素應該都有番咁上下, 點知開盒先知個基地正正係果D呤面全膠貨色...
而且仲好多地方冇上色...於是唯有重複: 遮蓋>repaint>執色...斷斷續續都攪左個幾禮拜...

到個基地完成左,心諗反正都用左咁多時間,不如把心一橫執盡D佢整埋個有燈件既小型情景~

謝謝觀賞~:shy:
Don't say this brother!  But it is "GIC" instead of "GIG"...................... :shy:

p.s.  This phoenix is no doubt that perfect.................... :love:
個機地咁細既~~?:)
請問大大可否pm小弟告知邊樹有超荀3機賣
原文章由 Douglas.M.Saint 於 27-11-2006 05:51 PM 發表
Don't say this brother!  But it is "GIC" instead of "GIG"...................... :shy:
p.s.  This phoenix is no doubt that perfect.................... :love:

...係~? 唔通一直以黎 CREW GUYS (日本) 一直都讀錯(發音),而D字幕又譯錯~?...
咁其實 "GIC" stand for 乜呢~?

原文章由 CK116 於 27-11-2006 05:57 PM 發表
個機地咁細既~~?:)

特撮原設整個基地大部份晌地底, Phoenix Nest  只係凸出地面的部份~
個基地好正~~~又可以變飛行形態~~~
:handshake::handshake::handshake:
貓兄!!!你收我為徒啦!

正到冇嘢講!哩個post有必要置喺精華區
我呢D濕料野,好難教個bor~

呢set 野呢度好似冇乜人識...精華區~?  排隊都未輪到我啦~

(竟然拎番 phpBB2 果邊D icon 用...)

[ 本文章最後由 人仔貓 於 28-11-2006 12:16 AM 編輯 ]
excellent~!:shiny:
相靚玩具正~~:shiny:
perfect ar:D:D:handshake::handshake::loveliness::loveliness:
好靚
好靚丫個基地:)架飛機重正又可以玩合體分體:shiny:
Although I am not a fan of this line of toys, this one looks pretty nice.