Toysdaily 玩具日報

有冇大大買左近期返的日版鐵皮??D QC.....

如果有正價,我都想買
其實正價即係幾多?
原文章由 ickiller 於 26-8-2007 01:12 PM 發表
其實美版同日版有咩分別...?
有無大大知?

玩左咁耐玩具仲未知 ? 買日版高尚 d 囉~ 買原版咪 cheap 囉~
:shy:
原文章由 ckwan 於 26-8-2007 01:05 PM 發表
個頭無乜上色,對眼唔透又關 qc 事?係孩之寶出成咁,唔好下下都話 qc 唔好,係個設計本身係咁
唔滿意既就一係自己油,一係唔好買,你係消費者,你有權去選擇買唔買囉

sory , 呢隻 QC 真係唔掂
我果隻一隻腳有色, 一隻腳冇...
我發現我隻左腳變型後有條la:sad:不過玩具還是要有少許缺憾才正!

講真,咁多隻v 級最型算係佢,變身前後都好型,有電影版果種彪型大漢的感覺。對腳連動變型都好正
唯一不滿個頭大大,另條腰好幼,第一次玩好驚斷:^
個人認為美版上色都係好麻麻
買只係為個shape同變身機關黎買..
原文章由 飛鷹食吉文 於 26-8-2007 03:59 PM 發表

sory , 呢隻 QC 真係唔掂
我果隻一隻腳有色, 一隻腳冇...

買到隻有缺陷既應該搵孩記/代理/舖頭要求退貨
你果隻咁樣應該係叫唔好彩,唔好將樣樣野都推落 QC 度
如果呢隻野真係 QC 有問題既,呢批貨一定唔會出到市面賣
同埋你我眼中睇件貨同 QC 睇件貨個標準係唔同
頭像被屏蔽
原文章由 ckwan 於 26-8-2007 08:14 PM 發表

你不如買隻玩下先再講啦~~大大~(我指買新近期番黎批)~~真係同之前d貨唔同架~~
唔係話孩之佬唔好~都唔係話鐵皮唔正~~只係覺得同係果款玩具~但呢批比之前果d差d~所以想有同樣情況既大大一齊舒發下姐~~:shy:
我最近買左三隻,兩隻日版一隻美版,除左本身個頭無乜色,對眼唔透光外
無乜特別問題,點解會覺得同之前唔同呢?你係咪之前買一隻而家再買一隻黎比較呢?
係既可以貼相俾大家交流下,睇下 d QC 有幾差

[ 本文章最後由 ckwan 於 27-8-2007 10:03 AM 編輯 ]
我都唔明....有咩分別.....

美版日版都係一舊黑色...眼都係唔透的.....

係都要話有唔同...係都要話qc有問題.....

買唔到又嘈,買到既又嘈......

有得玩既唔係應該開心咩....點解成日都要捉錯處...??

[ 本文章最後由 BBQ6712 於 27-8-2007 10:59 AM 編輯 ]
我一陣都會去入返隻
原文章由 ilovetoys 於 27-8-2007 02:06 PM 發表
我一陣都會去入返隻

快d入啦.......等你repaint版:shiny:
原文章由 ckwan 於 26-8-2007 08:14 PM 發表

um.. 我既角度就係... 有缺陷都係qc差既其中一個原因, 唔通成隻腳冇上色, qc既標準係會覺得冇問題?
想問下點先為之 QC 差 ?? 先唔講有缺陷, 我買左六隻 movie TF , 隻隻都有水口位問題...  d 水口好似係用手夾硬扯斷咁.... 遲下仲要慢慢用沙紙磨返~

不過唔怕悶再講多次啦... movie TF qc 唔係重點 ~ 做型 and 變型既細節先係值錢之處~

btw , 鐵皮對眼有冇大大有方法整走層油 ??????????