Toysdaily 玩具日報

查看: 31609|回復: 47

[個人收藏] 小弟既100隻 元祖SD 珍藏!!

其實呢個post我好耐之前o係舊forum果邊post過~~
但係而家黎左新forum, 同埋又多左好多新會員~~
所以我再o係呢邊post多次喇~
希望o係舊forum睇過既大大唔好介意睇多次:DD

第一幅係初代騎士們, 同幾隻戰國既, 加兩隻其他系列既o係後面~

之後係"機甲神傳說", 全齊!!

(仲有隻地之機甲神未影, o係最底果幅圖, [再一次多謝割愛讓俾我位大大])

再黎"新SD Gundam外傳 - 魔龍ZERO之騎士傳", 全齊~

"黃金神話", 都係全齊~

元祖之最期, "鎧鬪神戰紀", 欠鎧鬪神~~

人仔大集合~~ 全齊架~!!

我自己好鍾意既系列, "G-Changer", 當年同"鎧鬪神戰紀"一齊被腰斬...

"機動武鬥傳G Gundam", 爭隻金色God Gundam, 因為覺得呃錢, 所以無買~

普通Gundam系列, 有一半係港版

最後, 呢兩隻係珍藏, "本家SD - 機動警察", 不過殘晒lu......

其實隻隻上面都好多塵架, 得幾隻抹過, 唔知相入面睇唔睇到d塵呢??
影果陣唔記得教返大個resolution, 所以細幅左少少
同埋未研究影相技巧, 所以就咁用閃光燈影, 質數麻麻, 唔好介意~:shy:

全部加埋晒差唔多100隻~~ :!:!
我仲有幾隻Virtual On架, 果幾隻好似都係"本家"黎架
以上, 除左"普通Gundam系列"入面有一半係港版之外, 其他全部日版架
仲有幾隻分晒屍, 無放出黎喇~~

唔知係你問題還是我問題,I can not see anything......................
原文章由 玩具格古洛 於 25-11-2006 06:24 PM 發表
唔知係你問題還是我問題,I can not see anything......................

:Q, 似係你問題~~~
i can see it wor! last one patlabor so cool!
機動警察真的絕版東西了
黃金神話我爭一隻太陽騎士:sad::sad:
唔知點解搵極都搵唔到:?:?:?(我係話當年, 唔係講宜家~~~)
原文章由 Devil_Fudou 於 26-11-2006 07:13 AM 發表
其實呢個post我好耐之前o係舊forum果邊post過~~
但係而家黎左新forum, 同埋又多左好多新會員~~
所以我再o係呢邊post多次喇~
希望o係舊forum睇過既大大唔好介意睇多次:DD

第一幅係初代騎士們, 同幾隻戰國既 ...

我還記得係90年代...元祖係天價既無價寶......同聖衣大系可謂並駕齊驅!!!!!
果時本本玩具書都會有人問有人放.....真係好貴既貨!!!!
我都有一部份,但好殘啦:!
wa ~~~~~~ 多我好多 :shiny:

我差不多全部係日本版 :)

[ 本文章最後由 鈴奈 於 26-11-2006 01:49 PM 編輯 ]
Great collection!
Thank for sharing!
原文章由 玩具烈士-奇雲 於 26-11-2006 12:59 PM 發表

我還記得係90年代...元祖係天價既無價寶......同聖衣大系可謂並駕齊驅!!!!!
果時本本玩具書都會有人問有人放.....真係好貴既貨!!!!

o下?有咁既事?
我印像中好多隻元祖都分色少detail低,好多隻都跳樓價咋
除主角機外
嘩嘩嘩
勁呀~ 元祖大晒冷:shiny::shiny::shiny:
元袓王!!
"G-Changer","鎧鬪神戰紀" 好似幾正:^