Toysdaily 玩具日報

查看: 22062|回復: 23

請問: 街鋪收玩具

唔知有冇大大知道除咗 Yahoo auction外, 有冇邊間街鋪收玩具會高 d 價呢? :?
Yahoo 個放價都滿足唔到你的話, 街鋪更加唔洗諗
不如你試下諗下, 假如你係舖頭, 會用咩價收玩具:DD
同埋假如你係舖頭又肯唔肯蝕底?
佢地禁低你個價,之後放係鋪度賣既價就高一高............(放唔放得出另一回事)
果d情況下留返來自玩仲好過
放係Yahxx度都係俾幾蚊,但最哀係交收麻煩
都真係冇乜....
玩具買果時就值錢,當你想賣返出去時真係賤過地底泥:o
本人對於你的說法有保留, 因為小弟買賣玩具多年, 整體來講有賺無蝕.

只要你賣d野舊新, 有盒, 無明顯的刮花, 賣出來的價差極有限, 如果真係個價太底, 而家唔好賣住, 等遲d又少番先賣, 個價就算底極有限, 除非你好等錢駛.

原文章由 大舊金 於 14-8-2007 03:49 PM 發表
玩具買果時就值錢,當你想賣返出去時真係賤過地底泥:o
原文章由 馬仔 於 14-8-2007 04:15 PM 發表
本人對於你的說法有保留, 因為小弟買賣玩具多年, 整體來講有賺無蝕.

只要你賣d野舊新, 有盒, 無明顯的刮花, 賣出來的價差極有限, 如果真係個價太底, 而家唔好賣住, 等遲d又少番先賣, 個價就算底極有限, 除非你 ...

最主要一定係玩具的本身...
如果果件野好多人中意可玩性又高玩家之間煲得又勁...
莫講話爛盒啦... 幾貴都一定有人要...
講真﹐yahoo個價其實都唔係咁好﹐我見好多人個價﹐根本同入貨價唔差得幾多錢~~
原文章由 elasto 於 14-8-2007 04:53 PM 發表
講真﹐yahoo個價其實都唔係咁好﹐我見好多人個價﹐根本同入貨價唔差得幾多錢~~

所以咪冇人買囉差果幾草,買全新仲好啦:shy:
曾經響雞旺偷睇(聽)到有人放玩具.
1年前左右, 放隻超可動布歐(2手,無盒)
老細收6草野.  

睇你件貨係咪好野, 要放垃圾人地重多.
我之前都有用雅虎賣嘢,好方便,個價應該好過街鋪!
要睇下樓主果件係咩玩具啦
如果唔係咩珍藏品 ot 難搵野 又次一級
如果無盒 or 保存的唔好 又再次一級:ice:
玩具係拎黎玩...唔係放!!!
原文章由 強中美 於 14-8-2007 05:01 PM 發表
曾經響雞旺偷睇(聽)到有人放玩具.
1年前左右, 放隻超可動布歐(2手,無盒)
老細收6草野.  

睇你件貨係咪好野, 要放垃圾人地重多.

唔好意思, 我冇乜留意龍珠玩具 d 行情, 請問你講嗰只超可動布歐, 老細收6草野係好價定唔好價呢?