Toysdaily 玩具日報

查看: 17585|回復: 21

[分享討論] 近年ES合金開始進步返

最近入手兩隻等左好耐既作品, 包括金毛同六神, 真心覺得唔錯, 金屬感好強, 成隻好重手, 上色好好, 外觀唔覺有冇上色既膠件 (數年前隻超獸, 有些關節部件係冇上色, 好膠好礙眼). 攪到我近日都後追返隻真三一同萬能俠, 呢兩隻都好得, 造工好好, 睇得出係落左心機去整. 但唯一想呢間公司再改善一下, 就係說明書圖片字體大細粒, 令同機體組合變形時睇得好辛苦.

金毛,我玩時都好似冇乜睇過 說明書,都幾 直覺變形。
不過 六神 就真係有小小難搞,要睇住 說明書 再自已試下試下先變到,但只要變過一次,再變又唔係太難呢。
其實最初只ES金剛飛天鑽已經好好玩, 到之後三一2 號竟然可轉動電鑽更加加分

Action Toy 係好有 heart 做
剩係無了期既等待就唔會再買佢產品了。
其實都唔知佢地憑咩定個出貨日, 呢隻佢話7-8月出, 保守估計最少要再加多半年時間俾佢.
這家目前的問題就是玩具很難等得到它出現:54:
如果ACTION TOYS 遲得嚟交到足料功課,,,,我都無話可說了(已習慣),,,,,,雖然佢地都有好多難處,但都希望ACTION TOYS未來可以正視遲到問題~~~香港玩具設計加油{:1_196:}
hyunn 發表於 10-1-2019 08:23 PM
剩係無了期既等待就唔會再買佢產品了。

又咁講,好似B記咁,下下hea做留一手,不如等D有心做既公司。
減少延期問題係最希望佢改善既地方{:1_234:}
咁佢延期交突貨 好過同是本地公司延期出垃圾
Endless 發表於 12-1-2019 09:08 AM
咁佢延期交突貨 好過同是本地公司延期出垃圾

其實今隻六神送個盒魔神岩, 我知間公司好有心因遲發貨送埋俾我地, 但真心覺得幾核突下, 成盒我未拆過, 又阻訂, 遲d可能把佢放入回收箱算...
eb1815 發表於 12-1-2019 11:28 AM
其實今隻六神送個盒魔神岩, 我知間公司好有心因遲發貨送埋俾我地, 但真心覺得幾核突下, 成盒我未拆過, 又 ...

如果師兄有一日真係諗住丟, 我願意接收, 有多一盒收藏都好, 哈哈....
甩手甩腳情況依然
闗節用料牙煙依舊

唯一讚係開發老機械人誠意可嘉:!
遊俠 發表於 12-1-2019 03:18 PM
甩手甩腳情況依然
闗節用料牙煙依舊

師兄你指六神?

天威, 超獸, 六神都係
三者我都有:!