Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[分享討論] SIC 鬥技場 異能的造形師參戰!商品化希望投票!

秋葉原展出
4/16の投票締切が迫る「SUPERIOR IMAGINATIVE COLOSSEUM」。 4人の造形士による新解釈のS.I.C. 仮面ライダーたちが、現在ヨドバシカメラマルチメディアAkiba様6F・魂ネイションズコーナーに一挙展示中! 実物を見て、各作品への評価が変わるかも?必見です!!
https://twitter.com/t_features

呢隻古加拎黎改造怪人一流 ...
antitid 發表於 13-4-2019 10:33 PM
呢隻古加拎黎改造怪人一流 ...

設計師解釋個概念係因為古加都係未確認生命體4號,所以將佢加多左怪人化既感覺,其實都唔錯呀我覺得舊時竹谷隻古加又太瘦,之後dcd板古加又太普通,呢隻幾好
kirin小黑 發表於 14-4-2019 04:47 PM
設計師解釋個概念係因為古加都係未確認生命體4號,所以將佢加多左怪人化既感覺,其實都唔錯呀我覺得舊時 ...

竹谷還欠我們一隻零號 {:1_198:}

小弟唔係蒙超粉
甚至無完整睇過任何一套蒙超
但多年前SIC極魂既劍KING FORM同狂野卡里斯成功吸引左我(我無睇劍,一集都無)
甚至擁有左呢兩隻SIC極魂後,舊年去日本都再追返兩隻放大版
當年呢兩隻既設計真係令我大開眼界
就算到而家再欣賞返都覺得賞心悅目

不過黎到呢個鬥技場,真係覺得新呢幾隻完全吸引唔到我
再望返我手上果4隻(兩大兩細)
都係繼續J舊貨啦:38: