Toysdaily 玩具日報

查看: 47018|回復: 64

[分享討論] SIC 鬥技場 異能的造形師參戰!商品化希望投票!

https://tamashii.jp/special/sic_colosseum/

我只想佢出zio的another rider
見到呢個SIC 系列搞到愈出愈濫, 愈出愈公式, 都感到心酸!
由造型先要變套甲展現, 連竹谷都交行貨, 已冇乜留意!
Reboot 下搞下Noise 都好既!! 但希望重現返以前生化既精橢
Hope their "baby" will put on line for production later........................ {:1_220:}
咁就20年.
仲記得全盛時期隻RX同影月炒到飛起.
當年係宇宙船買咗隻vol4電腦黑魔

隔離POST出左一張圖:D
唔用皮,我反而想有合金機械feel
其實SIC最初出除咗係[風格化]之外
亦都係補完夾還原多年前特撮技術不足,或者怕大眾唔受,所以改咗嘅設定
近年拉打根本已經無咩技術不足,而且早係籌備開始就百份百純商業出發
所以都無咩原作精神需要原。
SIC純粹就係[改型啲],都無晒靈魂。
不肖生 發表於 8-1-2019 10:40 PM
其實SIC最初出除咗係[風格化]之外
亦都係補完夾還原多年前特撮技術不足,或者怕大眾唔受,所以改咗嘅設定
近 ...

Keep 到呢份精神又真係唔錯

新RIDER愈黎愈多型態,真係無咩型態有深刻印象。
SIC針對成年玩家,除左出基本型態,再加幾隻主要配角就完LINE
GAIMU隻「極鎧甲」都無出,AMAZON NEO連影都無。
「兒童向」既裝甲,可能考起班造型師點樣魔改先夠型。

PS.自從GAIMU已無睇RIDER。
stonekeung01 發表於 15-1-2019 03:09 PM
https://tamashii.jp/special/sic_colosseum/product/oyama.html

極重口味,有趣
SIC次次#人胃口,但是又出得极慢