Toysdaily 玩具日報

[Hot Toys] 動漫節 Hottoys 6款珍藏版人偶會場搶先預訂

wiswis 發表於 1-8-2018 05:52 PM
普通版野,即唔再係咩動漫 6 寶啦?有冇人比較過呢 6 件蛋散以外係咪乜Q貨都冇得訂?蟻俠呢?奇異博士呢?J ...

印象中就試過一次,就是42,當時幾日就截訂,有人叫囂鼓燥都睬你都傻,但又好無厘頭外邊好多批發給你預訂,貴五魚,最終個價係霖左,當然當中或許是隻手關節有問題導致霖價,但出貨時通街都係貨就大惑不解,眾說紛紜,炒家散貨,首批有問題散貨,真係有批發等等...
交叉人 發表於 1-8-2018 06:01 PM
印象中就試過一次,就是42,當時幾日就截訂,有人叫囂鼓燥都睬你都傻,但又好無厘頭外邊好多批發給你預訂 ...

咁即係玩代理制
交叉人 發表於 1-8-2018 06:01 PM
印象中就試過一次,就是42,當時幾日就截訂,有人叫囂鼓燥都睬你都傻,但又好無厘頭外邊好多批發給你預訂 ...

會唔會個根本原因係生產得快,整好先左發現有呢個大問題
newnov 發表於 1-8-2018 05:28 PM
呢 D 手法就等你班人收聲,你話焗排後樓梯辛苦呀嘛,炒家多呀嘛,
而家要你一人真係每款限訂一隻,對曬出生 ...

而家都唔一定唔洗排樓梯

抓莊是 HT, 從來買家就是白老鼠,任由HT 魚辱,之前 又一城 VIP 排頭位30名之內...也排到3個鐘才能入場?就是旁邊信用卡排隊自行出入,收钱慢!27/7 首曰動漫節再來一次,基本內部運作出問题!现在 HT 對待客人問题特别麻烦!公関災難。

如果17號之後真係冇walk in 甘真係本末倒置左,原意係想HT唔好要大家排樓梯甘辛苦,依家變左要搶住上網鬥快噤制買,情況變成買演唱會飛,Iphone, Nike波鞋咁。。。一般買家同果班電腦炒家根本冇得鬥,咁咪即係助長炒風。。。建議HT 17號後好似以往一樣可以walk in訂購咁先All win.
買咗5隻Star wars先有張白卡,原本諗住以後有discount,依家連訂都訂唔到,咁當初攞黎為乜?
HKCAPTAIN 發表於 1-8-2018 08:27 PM
如果17號之後真係冇walk in 甘真係本末倒置左,原意係想HT唔好要大家排樓梯甘辛苦,依家變左要搶住上網鬥快 ...

無錯,無 walk in 我唔訂了,
而家就比班係要一出就要玩到的人(其實又有幾個一拎就得閒玩?)
仲有就係比班炒單的人仕,之後唔該比翻條 walk in 生路比我呢種甘心遲訂遲享受的人
突然覺得首日訂到 mk4 (1/1)和 mk50(3/3)系好幸福既事,,
HKCAPTAIN 發表於 1-8-2018 08:27 PM
如果17號之後真係冇walk in 甘真係本末倒置左,原意係想HT唔好要大家排樓梯甘辛苦,依家變左要搶住上網鬥快 ...

有好多人抽唔到特別版或冇時間入會場,等普通版至訂,臨時又將普通版改成抽籤,佢限量500果d都話,而家主要IM角色搵黎咁攪發

仲要好大機會派貨又用番按日期先就派貨先

希望將來大家鐘意既角色唔系動漫節開訂

tony2013 發表於 1-8-2018 09:09 PM
有好多人抽唔到特別版或冇時間入會場,等普通版至訂,臨時又將普通版改成抽籤,佢限量500果d都話,而家主 ...

佢要做勢,點會唔出會場版⋯⋯今年TDC 先開始可以叫參展商賣返,前幾年已禁⋯⋯可能人流小⋯⋯今年連lego 都唔做booth..所以咁多位做個老蓮大吹氣滑梯
honyan 發表於 1-8-2018 08:34 PM
買咗5隻Star wars先有張白卡,原本諗住以後有discount,依家連訂都訂唔到,咁當初攞黎為乜? ...

我都入了1X只 沙鍋⋯⋯但就唔中佢呢d marketing 招⋯⋯
交叉人 發表於 1-8-2018 05:46 PM
就當佢估唔到,因原先是一整天預約時間,一句反應熱烈再加推攪掂,職員或暫時跟原意照覆無得walk-in。話說 ...

support, Hottoys can say goodbye with hottoys
最L憎網上鬥快㩒,不如直接送比Robot 仔,好似啲Iphone 同 日玩具網 咁 幾秒就 sold out, 咁點買,唔好話以後都係咁訂野
普通版都玩限量真係好有驚喜, ironman已經出到冇晒興趣, 只係想入mark7就算咁都要玩限量買唔到. 咁又冇咩所謂唔爭在mark7都冇, 索性唔玩慳錢慳位. 想齊既巴打就慘啲.