Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: Dick.Po

[新品消息] IN FLAMES X NEWSOUL新品:1/6三國虎將魂系列之 神勇關雲長【單...

elliottlai 發表於 19-5-2018 01:47 AM
其實303嘅質素亦唔差,而且真係進步左好多,呢啲係我部分收藏,戰馬太佔空間,所以就無放出黎喇

...

303唔差吖,但佢太冩實唔太啱小弟胃口,所以對呢間公司無缘了
rention929 發表於 23-5-2018 11:53 AM
303唔差吖,但佢太冩實唔太啱小弟胃口,所以對呢間公司無缘了

我就反而喜歡佢寫實,不過平心而論 INFLAMES TOYS 的確係比較精美同高品質一D既,而303 就勝在出得快靚正,而且又開正我喜歡真實演員既風格,所以我而家都齊哂五虎將同諸葛丞相,再加一個曹操同周瑜呢...真係魏蜀吳都有.....當然...魏吳人丁仲係十分單薄啦....

唉..家陣訂左隻新關羽..舊果隻點好呢??放左佢又唔係太捨得...留佢係度又重複左....真係既矛且盾呀.HAHAHHA
elliottlai 發表於 29-5-2018 10:07 AM
我就反而喜歡佢寫實,不過平心而論 INFLAMES TOYS 的確係比較精美同高品質一D既,而303 就勝在出得快靚正 ...

舊頭雕嗰隻套落民裝服到用,新斜視嗰個頭雕擺落呢個舊服用用咪得囉,我自己就諗住咁做
rention929 發表於 29-5-2018 03:24 PM
舊頭雕嗰隻套落民裝服到用,新斜視嗰個頭雕擺落呢個舊服用用咪得囉,我自己就諗住咁做 ...

其實都唯有係咁..著住兩套唔同既裝束啦唯有..其實而家都係有兩個劉備兩個張飛,(因為303出左兩個劉備,同埋分別一個IT 一個303既張飛,咁唔差在都有兩個關羽啦..HAHA遲D如IT 出埋個劉備的話.咁就前後三個劉備...只要IT 出返個真實演員頭雕我就必買,所以都有少少希望佢唔會出真實演員頭雕.HAHHAH 自欺欺人中.........
elliottlai 發表於 29-5-2018 04:59 PM
其實都唯有係咁..著住兩套唔同既裝束啦唯有..其實而家都係有兩個劉備兩個張飛,(因為303出左兩個劉備,同 ...

之前都有張之前N世紀出過三國既12吋買嚟之後自己噴過啲色,及用劉華頭雕改植髪
請問那裹有得訂,要多少錢一套?
trianglefox 發表於 8-6-2018 01:54 AM
請問那裹有得訂,要多少錢一套?

7仔有得訂...但可能已截訂了..你去問下..
7仔係邊度?
我真的找不到理由不入這關羽
wilsonbatmanlai 發表於 12-6-2018 05:15 AM
我真的找不到理由不入這關羽

服裝,盔甲,武器都是穿越時空。明朝服裝,宋朝武器,唐朝盔甲,這些理由夠了嗎?

對史實愛好者, 呢隻可能真係唔岩心水
但好多人其實都唔識分, 只係覺得外型靚就入~
elliottlai 發表於 18-5-2018 01:14 AM
死火,呢次真係死火,呢但新關羽真係又型左,其實之前1.0已經係十分神似,但今次再加個斜啤樣,而且又精細 ...

今次關公套甲用兩塊護心鏡又抄大聖…囧