Toysdaily 玩具日報

樓主: wuncin999999

[分享討論] 千值練 真蓋特 關節改套

CPY_2001 發表於 15-5-2018 07:33 PM
笨大有出過黑百合,只係千值型好多啫.

但係貴5倍,仲唔知會唔會爛囉
lukyuet 發表於 16-5-2018 02:37 PM
有無人團購呀????

我都想買,但上台灣阿虎查真蓋特關節都找不到相關網頁。
Lawchee 發表於 16-5-2018 05:33 PM
我都想買,但上台灣阿虎查真蓋特關節都找不到相關網頁。

可上FB  搜尋  " 就是要型道" 加入社團試試.
希望對你有幫助
Is there anyway to buy this joint part in the US?
narius 發表於 17-5-2018 11:17 AM
Is there anyway to buy this joint part in the US?

As I know that, this parts sell in Taiwan only. You may need to join the facebook page and discuss with the seller.
樓主直接自己做團購會考慮, 要俾個條咩咩友搞, 賺多咁多真係無興趣
如果團購我ok
恕我直言, 千幾蚊買隻玩具返來要左整右修, 簡直係騎刧買家.........某磁力見稱嘅廠家最叻用呢招, 唔想見到再有大廠如此招搖過市

不過我對各位用心修正呢件玩具嘅玩家表示十分之尊重, 呢份熱情值得一讚!
我覺得係腰金屬位過緊!上身安裝返上去郁動其實唔受力,跟本唔可以咁大動作
老實人 發表於 21-5-2018 11:39 AM
我覺得係腰金屬位過緊!上身安裝返上去郁動其實唔受力,跟本唔可以咁大動作 ...

效果很不錯,目前台灣看到都是正面的
跟本換件就可以解決問題,香港D公司真糸自己做死自己.禁樣重點會有回頭客?
雖然我未開,但係都已經買咗呢個配件先,本身呢隻係做得好出色,可惜出到尼俾人感覺好賺到盡咁
紫月葵 發表於 14-5-2018 03:33 PM
其實唔關材質事(好多時球關月番膠比金屬更好(詳見笨大DX超合金 VF-25 ver.2系列)
重點係呢個改件個socket夠 ...

yf-29肩關節同髖關節先慘

站屍兩個月肩關節同髖關節都已經鬆晒, 又冇得收返緊(本身已經上到最緊)
兩面都金屬搞到冇得用AA膠加強磨擦
千值呢條超級機械人LINE特別多問題
佢其他產品少好多問題,而且唔知點解佢條超機人LINE特別貴
sniperxp 發表於 19-6-2018 07:30 PM
yf-29肩關節同髖關節先慘

站屍兩個月肩關節同髖關節都已經鬆晒, 又冇得收返緊(本身已經上到最緊)

我兒時那些超時空,一抽起機頭就以經幾乎可以完全變形。