Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新番討論] 平成最後拉打「幪面超人 ZI-O 時王」

ZI-0 (時王)第一集ZI-0 & Geiz兩位主角變身好型, 期待:36:
半田健人與村上幸平
『幪面超人555』主題歌「Justiφ’s」
2018年10月21日(日)にCDが発売決定

「Justiφ's」MV 半田健人&村上幸平

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
stonekeung01 發表於 14-9-2018 08:06 AM
半田健人與村上幸平
『幪面超人555』主題歌「Justiφ’s」
2018年10月21日(日)にCDが発売決定

只得一首歌??

留意下先!!
幪面超人FOURZE的大杉老師與幪面超人FAIZ的乾巧夢之共演!幪面超人ZI-O第5、6集 FOURZE & FAIZ 篇
「仮面ライダーフォーゼ」より天ノ川学園・仮面ライダー部顧問、大杉忠太先生役、アンガールズの田中卓志さんの出演が決定ジオ〜! 「仮面ライダー555」乾巧役の半田健人さんと夢の共演?! フォーゼ&ファイズ編はEP05&EP06!
https://twitter.com/toei_rider_ZIO

本帖子中包含更多資源

x
我昨日先剛睇完第二集!!

慢慢睇落去好快到第五、六集啊!!

但我唔係好明第二集...

佢話在 2018 年消滅唔倒異質 Build,要返到 2017 年才消滅倒都算,但為何戰兔他們會失憶,連名字都改埋??是歷史改變左,佢地唔再係 Build 嗎??如果歷史改變左,咁主角之後應該得唔倒 Build 的力量才對!!

主角得到 Build 的力量,著上 Build 的盔甲,但之後戰兔再度失憶,但主角俾左他們 Build 的手錶,咁主角以後就不能用 Build 的力量嗎??

咁以後,在 2017 年,究竟仲有無 Build 的存在??

如果有decade出場請通知
不太喜歡個鄧兆尊干部, 先不說樣子, 表情太浮誇了, 暫時感覺雖有前輩回來但只是路人甲性質, 主角的性格設定真的很趕客

本帖子中包含更多資源

x
stonekeung01 發表於 22-9-2018 10:05 PM

其實主角最後又係同邪惡的自己打??,
錶已出list.  為何decade 未現影??當然是前半大佬
sixshotz 發表於 24-9-2018 09:02 PM
錶已出list.  為何decade 未現影??當然是前半大佬

DCD主角拍牙狼應該唔得閒客串

本帖子中包含更多資源

x
睇了4集, Ghost/Build/Ex-aid各拉打力量合體到 Zi-O/ Geiz都唔錯, 支持!
yugi 發表於 25-9-2018 10:46 AM
DCD主角拍牙狼應該唔得閒客串

佢做主角嗎?

yes  發表於 27-9-2018 09:19 AM