Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] 劇場版「機動戰士 GUNDAM NT」系列模型

新自護II唔止左右肩無佐D甲,連中間隻原石新安洲都無晒D護甲,有D失望,但隻色幾型
HG 1/144 NARRATIVE GUNDAM C裝備
3月發售
【遂に初解禁】大ヒット公開中『機動戦士ガンダムNT』から、 HG ナラティブガンダム C装備 2019年3月発売決定!
https://twitter.com/HobbySite

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
stonekeung01 發表於 14-12-2018 05:25 PM
3月發售
【遂に初解禁】大ヒット公開中『機動戦士ガンダムNT』から、 H ...

貼幾塊膠布上身就係 C裝備?

點解又係要爆甲同發光? 不如叫獨角獸
懶神秘的C裝備竟然係幾塊透紅膠片,咁不如獨角去捉獨角.....

THE GUNDAM BASE TOKYO 展出
HG 1/144 DIJEH 迪殊 (NARRATIVE Ver.)
~NEXT PHASE GUNPLA~ HG 1/144 ディジェ(ナラティブVer.)
https://twitter.com/gundambase_t

本帖子中包含更多資源

x

~NEXT PHASE GUNPLA~ HG 1/144 ナラティブガンダム C装備
https://twitter.com/gundambase_t

本帖子中包含更多資源

x
HG 1/144 DIJEH 迪殊 (NARRATIVE Ver.)

https://hobby.dengeki.com/news/681073/

本帖子中包含更多資源

x
THE GUNDAM BASE TOKYO 展出 GUNDAM NT 設定
https://hobby.dengeki.com/news/681073/

本帖子中包含更多資源

x
Amuro0093 發表於 14-12-2018 10:31 PM
點解又係要爆甲同發光? 不如叫獨角獸

有爆甲同發光,即係有精神骨架,咁重使L捉鳳凰咩,多 Q餘!個故事真係垃圾到無倫!敘述啲機設又樣衰
素組王 發表於 15-12-2018 09:19 PM
有爆甲同發光,即係有精神骨架,咁重使L捉鳳凰咩,多 Q餘!個故事真係垃圾到無倫!敘述啲機設又樣衰 ...

人地有寫的
無爆甲,本身NT高達都無精神應應骨架,只係將羅商會從獨角獸收番黎既物料回收,再裝上NT高達既臨時外加裝備
素組王 發表於 15-12-2018 09:19 PM
有爆甲同發光,即係有精神骨架,咁重使L捉鳳凰咩,多 Q餘!個故事真係垃圾到無倫!敘述啲機設又樣衰 ...

本身沒,改左ver KA就有咯
annieannie 發表於 16-12-2018 05:19 PM
本身沒,改左ver KA就有咯

仲改咩鬼 Ver KA 本身依部野就係KA設計......
eddiem249 發表於 16-12-2018 04:40 PM
人地有寫的
無爆甲,本身NT高達都無精神應應骨架,只係將羅商會從獨角獸收番黎既物料回收,再裝上NT高達既 ...

師兄,唔好介意我駁故。

既然講到羅商會咁勁可以攞到獨角獸物料,咁不如重新組裝報喪咪得囉,咁使乜捉3號機?

又轉另一面睇,你班人解體咗報喪都揾唔到個答案,咁你揾到部3號機咪一樣解唔到謎團!

個故事自相矛盾,無嘢揾嘢嚟講。

講番機設,部敘述只係將 nu 同 unicorn 個設計炒雜錦,垃圾到嘔!

P.S.: 呢套 NT 我只會買 GUSTAV KARL
robotkelvin 發表於 15-12-2018 12:22 AM
懶神秘的C裝備竟然係幾塊透紅膠片,咁不如獨角去捉獨角.....

獨角去捉獨角....B記咪冇財路囉