Toysdaily 玩具日報

查看: 189641|回復: 322

[新品消息] 劇場版「機動戰士 GUNDAM NT」系列模型

HG 1/144 ナラティブガンダム(仮)
HG 1/144 NARRATIVE GUNDAM (暫稱)
価格未定、2018年秋発売予定

HGUC 1/144 シナンジュ・スタイン(ナラティブVer.)(仮)
HGUC 1/144 新安洲 原石 (NARRATIVE Ver.) (暫稱)
価格未定、2018年秋発売予定

HGUC 1/144 ユニコーンガンダム3号機フェネクス(デストロイモード)(ナラティブVer.)
HGUC 1/144 UNICORN GUNDAM 3號機 PHENEX (DESTROY MODE) (NARRATIVE Ver.)
3,024円(税込)、2018年6月発売予定

2018年11月劇場公開!
故事係UC0097年, 2年前失蹤的獨角獸3號機突然出現, 聯邦軍就有個"不死鳥狩獵"作戰...
http://gundam-nt.net/

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x

HGUC 1/144 UNICORN GUNDAM 3號機 PHENEX (DESTROY MODE) (NARRATIVE Ver.)
HGUC 1/144 ユニコーンガンダム3号機 フェネクス (デストロイモード) (ナラティブVer.)
価格: 3,024円(税込)
発売日: 2018年06月
http://www.bandai-hobby.net/item/2316/

本帖子中包含更多資源

x
新 GUNPLA 陸續發表!
http://www.bandai-hobby.net/site/UC_NexT0100_PROJECT/

本帖子中包含更多資源

x
我估馬沙之反擊的問號機係RE100的乍特德卡
至於10月果隻全問號我估係MG巴巴托斯
似乎機設走唔出Unicorn嘅空間⋯希望有啲突破!
台場 THE GUNDAM BASE TOKYO 展出

本帖子中包含更多資源

x
台場 THE GUNDAM BASE TOKYO 展出

HG 1/144 NARRATIVE GUNDAM (暫稱)

HG 1/144 新安洲 原石 (NARRATIVE Ver.) (暫稱)

http://hobby.dengeki.com/event/561012/

本帖子中包含更多資源

x
熱狗OO 發表於 21-4-2018 12:05 AM
至於10月果隻全問號我估係MG巴巴托斯

張圖講明係UC系喎
WonderJimmy 發表於 21-4-2018 03:44 PM
張圖講明係UC系喎

下年又到0080三十週年,果個位唔知會唔會留比MG NT-1 2.0又或者其他0080嘅MS呢?
rainmaker313 發表於 21-4-2018 04:08 PM
下年又到0080三十週年,果個位唔知會唔會留比MG NT-1 2.0又或者其他0080嘅MS呢? ...

係就好啦, Zaku Fz, Gelgoog JG, Dom II    ,全部都無 MG!
rainmaker313 發表於 21-4-2018 04:08 PM
下年又到0080三十週年,果個位唔知會唔會留比MG NT-1 2.0又或者其他0080嘅MS呢? ...

nt-1 2.0都有機會
睇下聯邦一方既mg已經埋緊位
素組王 發表於 21-4-2018 05:06 PM
係就好啦, Zaku Fz, Gelgoog JG, Dom II    ,全部都無 MG!

其實好似MG GM Command咁用番舊骨架+新部件,出MG Zaku FZ同Gelgoog JG應該冇咩難度,出得靚唔靚就另計了。
下年有閃光哈薩維,出埋MG最好
加兩條嘢咁惡趣味! :72: