Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[最新報價] 2018年9月 超合金魂 GX-60R 宇宙大帝 (Renewal Ver.) (官圖P4)

UnripeHero 發表於 2-5-2018 12:38 PM
心口改動更貼近當年超合金個設計,而且出R版可以不用食炒價。一隻舊版負責分體,新版負責合體。前題家裏要 ...

師兄眼利,睇返對照圖:心口改動又真係抄考當年超合金個設計,咁樣又OK喎 :P
小恩小惠   舊版未爛   R可不理
官方 preview
「超合金魂 GX-60R 宇宙大帝ゴッドシグマ」いま衝撃のリニューアル!! 超合金魂パワーアップ作戦に注目せよ!

超合金魂
GX-60R 宇宙大帝ゴッドシグマ
(リニューアルバージョン)

2018年9月22日発売
メーカー希望小売価格:29,160円(税8%込)

https://tamashii.jp/t_item/122/

當年冇買, 馬上入手
有再版是好事,至少價格不會炒價。但我有了舊版,如果再版改動的不錯,有吸引力,我也還會再買的啊!但頭小,也不多給個頭,修改的地方都沒有亮點,所以只能放棄了。:67:
追風 發表於 23-9-2018 01:59 AM
有再版是好事,至少價格不會炒價。但我有了舊版,如果再版改動的不錯,有吸引力,我也還會再買的啊!但頭小 ...

我覺得個頭OK, 惟合體後該有個機關令條頸拉長少少
too exspensive lu

信和比其他買得貴, 之前見過17xx$
我應該會月中入! {:1_208:}{:1_221:}
我上星期$17xx入左, 等下應該可以 drop 多 一百元幾十, 不過早買早開心
新版靚好多{:1_377:}

:63: 買
朋友話我知原來膊位大改左, 唔會A字膊, 咁要等好價再入了,
佢就千七有找入左。
luciferdark 發表於 6-10-2018 08:38 AM
朋友話我知原來膊位大改左, 唔會A字膊, 咁要等好價再入了,
佢就千七有找入左。 ...

可能要等到聖誕節, 因為多數地方重買緊19xx$

恕我愚昧,除了上色同心口坑紋有唔同之外,我真係睇唔出新舊兩隻個膊頭位的結構分別!除非係指新版膊頭支避雷針大幅簡化的話

https://youtu.be/CoPBdg0p_K8  發表於 7-10-2018 05:39 PM
初版的肩膀好松,容易下垂,不知再版有無改善這個問題