Toysdaily 玩具日報

樓主: stockholder

[新品消息] Hot Toys Avengers - infinity war 1/6 iron spider

反而我覺得大貨褲浪位唔會做到個官方個版咁靚!官圖又做到激突效果
Ironman,Thor,隊長,黑寡婦,,

黑豹,Spiderman,,

雖然大家大愛Spider,但排位我會咁排,,

Anyway,會訂。
MUST BUY 但要排{:1_206:}
tony2013 發表於 20-4-2018 03:04 PM
Ironman,Thor,隊長,黑寡婦,,

黑豹,Spiderman,,

我反而覺得新意好玩行先先,單以A4 Figure來說可玩性+美觀+像真:
1. Iron spiders(造型有新意得黎又美觀,發光眼的第一次!4隊眼3個頭嘜都比你玩,唯這身衣服的壽命…令人擔心,背爪亦上色單一無細緻)
2. 隊長(新造型都好似樣,衣服有舊化!正!唯原有星星在身是隊長的心中型像,個盾又咁醜,A2個磁盾真係好好玩,又方便)
3. 雷神(短髮先令頭可動高,仿雷效件正!唯胸上個六粒野無燈)
4. BW(只有衣服新意,其他0進步/退步,第一次覺得膠髮比植髮好,樣貌舊頭又唔夾個造型)
5. 黑豹(有新意萤光,但體型及可動退步,比第一款差太遠,連Boss體型都靚過佢多多)
6. Ironman? 自從IM3後已經完完全全由工業風走向幻想風,真係Final Fantasy…就算Figures 點像真都好,手甲變炮?雙腳飛起合體變合腳單火箭,OMG…HT有幾高技藝都好,只有換件一途,總之消費者可以反映事實。
phoenix_fai 發表於 20-4-2018 03:54 PM
我反而覺得新意好玩行先先,單以A4 Figure來說可玩性+美觀+像真:
1. Iron spiders(造型有新意得黎又美 ...

我都系大約咁排下~:DD

其實按唔同標準,排位好多變化既

Ironman 我都覺變到有d離地,所以現在都好鐘意Mark 6果d經典型號

黑豹佢話大貨會改番壯個body,信住佢先la
材質應該近似Arkham Knight Batman隻滴膠皮,活動能力肯定比上一隻差,於活動能力同外觀兩者取得平衡,好難兩全其美,有愛只有接受!
wkt2157 發表於 20-4-2018 04:22 PM
材質應該近似Arkham Knight Batman隻滴膠皮,活動能力肯定比上一隻差,於活動能力同外觀兩者取得平衡,好難 ...

同感, 應該同BATMAN差唔多. 可動一定無SPIDERMAN HOME COMING果隻咁好.

賣點係件新戰衣同發光頭.
stockholder 發表於 20-4-2018 06:14 PM
同感, 應該同BATMAN差唔多. 可動一定無SPIDERMAN HOME COMING果隻咁好.

賣點係件新戰衣同發光頭.

我喜愛身戰衣,但頭套實在太老套,改得件衫是否應跟手改改個頭?真人頭是似的,但偏偏不喜歡他,加上無錢,應該放棄,等完結篇再決定。
有無人覺得homecoming同呢隻蜘蛛俠既下盤位都好怪?好似個盤骨好長,hip位一提腿就好唔自然?好想HT改下佢
一黎唔好睇;二黎呢個body可動又唔高
其實amazing spiderman 2果隻既可動最好 係偏瘦
好1驚隻紅會好似舊版iron man 底褲咁退色
個頭都好膠下喎,套衫又一城見過真係麻麻
wkt2157 發表於 20-4-2018 04:22 PM
材質應該近似Arkham Knight Batman隻滴膠皮,活動能力肯定比上一隻差,於活動能力同外觀兩者取得平衡,好難 ...

個人估計係幪面超人w 用的彈性膠
預左回彈大,但一定比homecoming 耐用
heewing 發表於 20-4-2018 12:04 PM
最怕A4又出加強版

復聯4如果再出,官方描述可能又用果幾句:

“全新打造了身高28.5cm、具30多個可動關節的蜘蛛俠專用素體,將蜘蛛俠的最新造型忠實呈現,,,”

不過有冇明顯技術提升,就見人見智了。

依隻一定訂,始終IRON SPIDER 只會出一次, 如果係跟漫畫設定, 同埋一直SPIDERMAN都唔會走金屬風同發光眼,我估計呢隻應該會係唯一一隻,復4應該都係回歸基本, 另外隻IRON SPIDER件衫我覺得MEDICOM隻響鬼較W似,因為隻W實際唔係反光效果,反而響鬼仲似,但響鬼有個好大問題,就係D色會溶同動作唔可以擺太耐,因為D色會爆開,但響鬼到依家已經過左好多年,希望HT會有新技術
今次ht復聯3個地台設計,原來之前都用過