Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 肥趣打算開係元朗屯門?

luciferdark 發表於 11-4-2018 09:15 AM
時間事少, 一地毒宅一地遊客, 條街已經逼爆, 信和現時點入面直頭行都行唔郁,
係咁兒放火都人踩人, 真係唔 ...

認同呀,
真係寸步難行,
星期六日真係免啦,
所以只揀平曰去!!!{:3_148:}
嘰嘰怪 發表於 12-4-2018 02:26 PM
認同呀,
真係寸步難行,
星期六日真係免啦,

平日都要早收先去得....

luciferdark 發表於 11-4-2018 09:15 AM
時間事少, 一地毒宅一地遊客, 條街已經逼爆, 信和現時點入面直頭行都行唔郁,
係咁兒放火都人踩人, 真係唔 ...

現時D檔口,特別是lego,兩邊擺剩二至三人身位,人多就迫爆又危險。。。
hompage 發表於 13-4-2018 02:28 PM
現時D檔口,特別是lego,兩邊擺剩二至三人身位,人多就迫爆又危險。。。

係...都唔知過唔過到消防條例...
luciferdark 發表於 13-4-2018 05:00 PM
係...都唔知過唔過到消防條例...

香港有法例,但無咁多人執行,有鬼用咩。。。
我又吾mind 周圍裝cam,現在網絡時代都無乜私隱啦。。。
hompage 發表於 13-4-2018 05:49 PM
香港有法例,但無咁多人執行,有鬼用咩。。。
我又吾mind 周圍裝cam,現在網絡時代都無乜私隱啦。。。 ...

總之星期五六日晚我都避免去, 怕萬一
luciferdark 發表於 13-4-2018 05:51 PM
總之星期五六日晚我都避免去, 怕萬一

去乜地方人多又無人睇住都會危險..無得逃避..:80:
hompage 發表於 13-4-2018 02:28 PM

加埋D人圍晒係門口睇/幫襯直頭行唔到
屯門其實真係一早要有大鋪,
AEON玩具部縮水, 又逼, 反斗城個價爆貴...

但市廣場租貴亦無咩位插針, 唔知佢地搵到咩位。
yugi 發表於 13-4-2018 08:34 PM
加埋D人圍晒係門口睇/幫襯直頭行唔到

幾乎兩層條條巷都超迫..
三樓酒樓有乜事爆炸火警D人又唔知又迫,真係一鑊熟架..:56:
luciferdark 發表於 13-4-2018 09:40 PM
屯門其實真係一早要有大鋪,
AEON玩具部縮水, 又逼, 反斗城個價爆貴...

屯門商場係大過元朗的,市廣場又有幾個商場連埋一齊夠集中..
元朗舊的商場(元朗,開心廣場)是向高而非闊的,唔打通,間間都好細..
除非合益收番最大759舖位啦..同精品鬥囉..
NEWSWAY個位,商場又太舊,又多南亞人..
唔揀YOHO MALL真的無商場0岩要咁大面積..
一係天水圍..:p
hompage 發表於 13-4-2018 11:33 PM
屯門商場係大過元朗的,市廣場又有幾個商場連埋一齊夠集中..
元朗舊的商場(元朗,開心廣場)是向高而非闊的, ...

同意, 大西北一間似樣嘅大玩具鋪都無(老翻王我唔當佢係),
確係幾難頂。
luciferdark 發表於 14-4-2018 08:15 AM
同意, 大西北一間似樣嘅大玩具鋪都無(老翻王我唔當佢係),
確係幾難頂。

其實多一個選擇 對大家都有好處
元朗真係無乜大間嘅玩具店
Nalaland 發表於 17-4-2018 06:05 PM
元朗真係無乜大間嘅玩具店

元朗商場的舖位根本細,除非PK 超級廣場,老人院或酒樓之類先夠大。。。