Toysdaily 玩具日報

樓主: stockholder

[新品消息] Hot toys Iron Man 1/4 Iron Man Mark III Deluxe version n normal version

今天去了看實物,之前3隻1/4也有買,但這隻沒有前作那麼好,只是比1/6好小小,沒有衝動去買,何况想一想没可能買齊1/4mk 1 to 7.
迪捷路貓 發表於 24-2-2018 04:06 PM
做到1/4咁大隻係都要換件唔肯變返機關.........同埋用得手黎擋應該要除頭盔同左手手甲....最緊要,仲係錯色 ...

Haha, i know your concern. Its really nice to hv a toy with special mechanical design and u can fidget with it at the same time. But the feeling of a triumph will just last for a very short time. In time, when the movable mechanics become loose and easily pops out, the feeling of the piece will just be like a cheap pladtic toy. Lol
Ironman係金鑛無盡頭
隻紅色錯晒,同電影完全唔同
hk大人 發表於 23-2-2018 02:55 PM
感覺上似1:6 放大版, 內藏絡路簡陋

1. 有幾多機關野係要換件呢? 若做到1:4都要換件, 吾會買 , 吾好又話條 ...

大大真是說中我心聲,搞不懂為何早期MK3戰損版就有辦法做機關不用換件,現在幾乎支支都靠換件,然後加一堆LED
vvvvvvv7 發表於 25-2-2018 12:25 AM
大大真是說中我心聲,搞不懂為何早期MK3戰損版就有辦法做機關不用換件,現在幾乎支支都靠換件,然後加一 ...

因為機關會成日甩油同花, ht 怕人狂換所以唔做, 尼隻mk3 技術10前 1 比6 都做到
點解冇咩印象MK3入面有藍燈,藍燈唔係MK6響復一至出過內構藍燈咩?
chungyuihing 發表於 25-2-2018 03:55 PM
點解冇咩印象MK3入面有藍燈,藍燈唔係MK6響復一至出過內構藍燈咩?

Mk3係套戲係無藍光
Mk2就有 可以睇番Tony岩岩著mk2果段片 小腿、手前臂甲都有
Btw其實43、45、42呢幾隻都係係戲度無藍光
你可以當係1/4既特色咁睇
個人感覺隻mk3真係無晒以往1/4既震撼感
第一眼睇圖無咩興奮
覺得好多野可以用黎豐富隻1/4既野都無做到
1/4唔係應該最齊配件又最detail架咩?
個人覺得你唔比真人頭同手我重現最後大戰果幕都算,起碼你整多d甲可以打開 show多d內構都好 比番1/4既豪華感我{:1_229:}
鐘意個角色,少配件和貴都會訂。不過個感覺系硬食。。

望過實物,個地台幾靚,但普通版個價就應該包埋la

(近年d Pro版,豪華版,加強版,dlc,其實本身件貨應該包埋,,)
隻色好冇金屬感

好似只上啞紅色, 好膠

油都慳
我反而覺得個地台好核突, 比例又細。。。諗左好耐都係係訂, 再諗諗先。 唯一吸引係條腰可以屈到咁。
maxy2k 發表於 25-2-2018 11:42 PM
我反而覺得個地台好核突, 比例又細。。。諗左好耐都係係訂, 再諗諗先。 唯一吸引係條腰可以屈到咁。 ...

完全唔明1比4已經差不多18吋高,再加一個上闊下窄嘅地台
有無師兄可以分享下實物圖,睇下隻顏色係點?
睇咗實物,隻紅係啱嘅,官圖可能tune紅咗,不過就真係有啲膠,可能因為要顧及可動,條腰好似幼咗小小,令胸甲同腰個接位有啲odd