Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] 「SD GUNDAM CROSS SILHOUETTE」

兩隻RX-78-2有咩分別呀?
師仔 發表於 19-6-2018 12:49 PM
兩隻RX-78-2有咩分別呀?

骨架,1個有手腳長和短骨架,1個只有短骨架
K動戰士渣古 發表於 19-6-2018 05:36 PM
骨架,1個有手腳長和短骨架,1個只有短骨架

笨大又出埋哂D咁既野黎厄錢…
好心SD果幾十蚊就唔好厄啦…
大機都話無野好講丫…
thx 發表於 16-6-2018 02:49 PM
其實sd可主打頭部,完全分件、透明眼,讓人清楚欣賞設計,頸以下簡陋都唔緊要,讓其他比例補完

有幾隻d眼 ...

佢要貫徹每個系列做d唔做d嘅傳統:75:
有分件就唔透明, 有透明就唔分件
可動高就偷膠, 唔偷膠就造型hea {:1_203:}
呢個系列個人覺得係得unicorn先啱用,矮骨做unicorn mode,高骨變NT-D,之前隻SD Unicorn變啲唔變啲好奇怪
lagann 發表於 21-6-2018 01:17 PM
呢個系列個人覺得係得unicorn先啱用,矮骨做unicorn mode,高骨變NT-D,之前隻SD Unicorn變啲唔變啲好奇怪 ...

其實之前睇佢用遊戲圖片來示範,都見到分別!!

一副模型可以變出兩種型態都好吧...
ガンプラ SDガンダムクロスシルエット PV

https://www.youtube.com/watch?time_continue=129&v=Skwq1P4_5aI

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x

本帖子中包含更多資源

x
Z高達是否可變型??

若唔變得,為何個盾咁細,都唔靚...

仲想買埋佢添...
台場 THE GUNDAM BASE TOKYO 展出

本帖子中包含更多資源

x
吉仔套飲衫可能限定/會場版:he:
新品已出,很少零件......
尋日放工落深水埗兩間,夜鶯同雙骨元祖俾人搶得最快