Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] 「SD GUNDAM CROSS SILHOUETTE」

得RX-78睇得下,其他好古怪
Lau 發表於 24-2-2018 02:03 PM
我就係鍾意以前果種手短腳短的 SD 呢!!

好奇問吓,其實有冇新一代(即係矮肥SD冇乜再出之後開始玩模型嘅人)係真係鍾意呢類矮肥SD
lagann 發表於 26-2-2018 11:05 AM
好奇問吓,其實有冇新一代(即係矮肥SD冇乜再出之後開始玩模型嘅人)係真係鍾意呢類矮肥SD ...

這樣我就唔知喇,識好少細路...

我就在佢未出手長腳長的型號之前就已經買 SD Gundam !!
咩玩法⋯⋯拉長版骨架分開賣⋯⋯咁要入幾多個吉姆頭
其實貴一點我無問題,最重要係唔好偷膠,見到隻高達一個二個窿真係唔開胃
RX-78 試版公開

http://bandaihobby.hatenablog.co ... 86551823.1474368815

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x

分色過得去喎!!

看來可以買隻玩下!!
Frame 介紹

http://bandaihobby.hatenablog.co ... 69448252.1519692364

本帖子中包含更多資源

x

在最後一幅圖中,活動能力幾好喎!!

唔知合上裝甲後,有無咁好活動能力呢??

最好和 MG 高達擺埋一齊!!
Lau 發表於 2-3-2018 09:54 PM
在最後一幅圖中,活動能力幾好喎!!

唔知合上裝甲後,有無咁好活動能力呢??

呢個設計屈機在可以改舊BB用新骨架, 可塑性好大, 改造友一定好高興.....
k_dash 發表於 2-3-2018 09:59 PM
呢個設計屈機在可以改舊BB用新骨架, 可塑性好大, 改造友一定好高興.....

啱!改造友一定高興吧!!

當你買得幾盒,就可以互換手臂和胸甲等!!

玩樂無窮!!
買黎改三国班矮仔應該會幾型
SD GUNDAM CROSS SILHOUETTE RX-78-2 GUNDAM & CROSS SILHOUETTE FRAME SET
SDガンダム クロスシルエット RX-78-2 ガンダム&クロスシルエットフレームセット 
価格:1,512円(税込) 6月発売予定

SD GUNDAM CROSS SILHOUETTE CROSS SILHOUETTE FRAME (WHITE)
SDガンダム クロスシルエット クロスシルエットフレーム[ホワイト] 
価格:648円(税込) 6月発売予定

SD GUNDAM CROSS SILHOUETTE CROSSBONE GUNDAM X1
SDガンダム クロスシルエット クロスボーン・ガンダムX1 
価格:864円(税込) 6月発売予定

SD GUNDAM CROSS SILHOUETTE NIGHTINGALE 夜鶯
SDガンダム クロスシルエット ナイチンゲール 
価格:1,512円(税込) 6月発売予定

http://hobby.dengeki.com/news/535766/2/

本帖子中包含更多資源

x
stonekeung01 發表於 5-3-2018 09:43 AM
SD GUNDAM CROSS SILHOUETTE RX-78-2 GUNDAM & CROSS SILHOUETTE FRAME SET
SDガンダム クロスシルエット R ...

又唔貴喎!!

支持下先!!
見親吉姆仔都係只show骨架仲要定價平一啲, 唔通佢係唔連甲???, 如果有得單買骨就好, 白/灰/黑骨單賣一定吸引好多改造友....