Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: 將莖牽

[玩具報告] Threezero d 產品真係可一不可再

3a我只玩transformer系列……幸好又不太有問題
但换貨真的被ht竉壞了……但ht有呢種本錢吧(包括renew返):x

我就不太喜歡戰損版,看的就不舒服,覺得不漂亮。當然,正常版的話,一有損就看得一清二楚了。:69:
將莖牽 發表於 7-2-2018 07:22 AM
EB 少買(得風雲系列同果 D 明星系列),
HT 買過好多, 全部有事果 D 換過冇事,
就算要收番廠果 D 都攪得 ...

以前好鍾意EB,可以話最鍾意佢哋!直到買咗佢隻軟腳MIB,其實軟腳我接受到,但係因為個產品有軟腳issue佢哋自己發通知話可以拎去整,咁我又覺得可以整緊係整得完美D,覺得佢哋好有承擔嘅售後服務,點知比完佢哋等咗段唔短嘅時間,佢哋只係係兩條腿度加塊嘢,仲要有D膠水漬係左近,咁我自己整得仲靚D都得喇!隻figure即時由90分變到70分;對哩間嘢支持度由100分變到0分!
HT就好耐之前入咗隻黑兵又係隻腳,因為係特別版原因要等好耐,兩個月之後收返隻腳整返好但係條腰帶有一邊唔見咗,之後再放多一排收返竟然換咗另一隻手掌比我變咗有兩隻相同手掌但係又無咗另一款手型!求其到!總之就冇乜大問題都唔拎返去攪
總之就完全唔覺 3ZERO 有心攪好個品牌, 不如話 "貨物出門, 恕不退換" 算啦
我隻魅影犀牛-開盒便見手膠衫白化了
Guts 發表於 7-2-2018 10:14 AM
依家發覺呢間野只可以出戰損版, 你叫佢出乾淨版即刻死得

以後都要小心呢間野

你睇隻銀色robocop就知, 冇錯佢地一直都係舊化做得幾好, 但另一方面就係佢地唔似有能力做非戰損所以先要做舊化
我都有入3零隻ULTRAMAN, 好彩我果隻無問題, 而3零既PRODUCT我都時不時有入, TRANSFORMER, 行屍,烙印都有, 我經驗黎講3零唔可以話好差,但又未至於好好, 大貨出黎既水準都好飄忽, 上色有無造戰損真係好個喜好,我本人就比較鍾意,較真實,以ULTRAMAN做例,千值鍊同3零都有入,兩間公司各有好壤,千值果隻就可動高,BODY實淨重手,點玩都得,而3零就我覺得上色同身型較靚,售後服務差我係EB同HT都領較過,拎返去整等半年,返來仲係未好,但已經係多年前既事,HT售後服務改善都唔係一時三刻改到,
谷鬼氣走去後追限值練果兩隻進次郎,
普遍版不過不失, 不過點都好過 3Zero,
隻 limit break version 簡直高 3zero 幾班,
同埋我發覺 3zero 個設計好似限值練, 好懷疑佢係抄人 ....
記得剛出時,在精品看到,猶豫了好一陣子,因為玩過千值練的ultraman和發動限定版,真的有迷上,覺得可動好,重心剛好,玩的輕鬆又順手,所以很喜歡,常常玩,合金魂都沒有這麼常玩,當然,合金魂好像常常扭也沒有辦法扭的這麼自然的動作; 最後還是擔心threezero的品質,且怕軟膠部份沒多久會有退色的可能,所以就放棄了!{:1_198:}
追風 發表於 14-2-2018 01:00 AM
記得剛出時,在精品看到,猶豫了好一陣子,因為玩過千值練的ultraman和發動限定版,真的有迷上,覺得可動好 ...

明智的決定 {:1_377:}