Toysdaily 玩具日報

查看: 16780|回復: 24

[玩具報告] Threezero d 產品真係可一不可再

11 月尾買o左隻 3zero Ultraman suit, 來來回回換o左三次,
第一次成隻野都有問題, 勁多 sad 位, 唯一係關節緊,
但 d sad 位o係哂正面, 唔換唔得. Send email 比佢地 CS 講,
叫我 send 番隻野比佢地一換一, 仲諗住噤方便真係好,
點知等o左一排寄黎果隻對腳勁鬆, 擺 pose 都有問題,
又再搵佢地 CS 啦, 都係同一處理方法, 諗住呢隻上色 OK 維修番對腳 d 關節咪 OK 囉,
寄o左去返到黎 d 關節係緊過之前, 不過對比我買全新果隻都爭 d,
對腳紅色位仲要 sad o左, 生野咁款

當然唔收貨啦, 又再 email 佢地 CS, 居然話人手上色係咁,
唔係下話呢個位都人手上色 ? 之前果隻都唔係咁架喎,
佢咪又叫你寄比佢囉, 我話腳關節都係鬆叫佢再睇睇.

隔再三星期 email 比我話隻野已經寄番比我,
不過佢地維修部話隻野關節正常喎, 我已經冇噤好氣,
對呢間野都死o左心一大半, 收到隻野打開時, 兩邊腰部紅色位居然 "啞" 哂色
明顯兩截色

3zero 我投降喇, 就我買o左你地 d 野係我唔好彩, 我要求唔應該噤高,
勁後悔訂埋隻 Stealth version, 到貨時唯有考慮撻訂.
之前未買過 3zero d 野, 不過相信今次都係最後一次.
死圖, 睇唔到
佢話正常係無吹水架, 人手上色, 一定出錯....
除怪獸外,其餘產品上色只可以遠觀,不可以近望的!
sad換sad:67:無間地獄

寄黎寄去都玩o左兩個月,
我冇心力再同佢玩落去, 唯有唔買
qoakzm 發表於 6-2-2018 02:20 PM
佢話正常係無吹水架, 人手上色, 一定出錯....

紅色果個位唔會係人手上色卦
Sad 換 Sad!! 絕對係!!! 自從大皇蜂,烙印戰士後, 我已經吾敢再買佢地d野!!! 你會感覺比佢地撚化, hea 下你. 針对左你要求換既野小小, 你就會發現多左其它野甩皮甩骨!! 問題再多過你原本果隻。難得施主樂善好施, 甘願捨身成仁, 跌入這無間地獄又折返人間三次之多, 該領會到換即是凶, 凶即是換既道理....
hk大人 發表於 6-2-2018 04:46 PM
Sad 換 Sad!! 絕對係!!! 自從大皇蜂,烙印戰士後, 我已經吾敢再買佢地d野!!! 你會感覺比佢地撚化, hea 下你. ...

哈哈, 師主所言甚是, 只怪我太遲睇果套 Ultraman,
限值練果套已經太難追, 唯有試下 3zero, 點知真係奶哂野,
絕對同意佢地係 hea 攪, hea 換, 旦求打發你地走 ....

多谢分享,救番小弟D差D踩雷的朋友。

话时话D嘢一向都好粗,好似acidrain明明做工粗(当然design本身無乜特色同细节。。。同old school装甲骑兵,太陽支牙相比而言),某些人当系野战特色,汚塗同失控混为一谈所以隻隻可以随意塗装(人工平D,易通过QC),唔明生产管理同成本的愿者上钓其实都有一套讲法。

個牌己写明换3次得個O(又有讲解为管理丶品质丶服务呢3样)

本次辛苦楼主求证,非常感谢。
這支剛出時,我也是考慮很久;後來看了視頻介紹,就覺得做工不是很好,因為自己已經先玩過千值練的,所以感覺這支很多地方都不是很好,所以果斷放棄沒買,現在看了這篇,以後可以完全死心,不再考慮了。:69:
小弟之前係ht同eb都有過類似經驗,佢哋會用好多時間去維修個figure嘅問題,然後收返會發現其他更大嘅問題出現,之後D玩具問題唔太大我都算數輸少當贏
deeyuk 發表於 6-2-2018 11:17 PM
小弟之前係ht同eb都有過類似經驗,佢哋會用好多時間去維修個figure嘅問題,然後收返會發現其他更大嘅問題出 ...

EB 少買(得風雲系列同果 D 明星系列),
HT 買過好多, 全部有事果 D 換過冇事,
就算要收番廠果 D 都攪得掂, 係第一次接觸呢間野就中伏
令我諗返起當年3A隻master chief 幾絕望......
外型塗裝無問題,但所有關節回彈,手型又出事,企都困難.......後悔當年無退貨.....

最頂引係幾個月之後出隻類似既Halo改善左好多......

依家發覺呢間野只可以出戰損版, 你叫佢出乾淨版即刻死得

以後都要小心呢間野

P.S. 佢地咁樣出貨 點追HT呀, 有時真係想支持下呢D細公司, 但真係幫唔落手