Toysdaily 玩具日報

樓主: stockholder

[新品消息] Hot toys The matrix 1/6 Neo collectible figure

係情意結,今日早放工,一支箭直上二十樓,一條直路到收費廣場,一個人都無,一口氣訂左Leo同埋超人,好耐未試過咁有激情去訂野{:1_208:}
玩物大志 發表於 26-1-2018 06:14 PM
出埋 Trinity 就會買囉!

我反而想要Morpheus, 件褸隻料SS小丑用過喇,素體又有喇,反而唔出Smith唔太有問題,因為第一集呢個full gear look都唔係打Smith,留番如果出Matrix II神父look再加Smith 啦
睇二十樓個辦,唔知手型做大咗,定係啲手槍做細咗,揸得唔好睇。
其實呢個figure,除咗頭雕唔太似外,最敗北就係副膠眼鏡,其實HT未做大之前,佢自己已經出過疑似Neo的figure,個時佢已經做到金屬幼身眼鏡,現在以HT的技術及財力,居然用膠眼鏡
ultramanwai 發表於 27-1-2018 09:11 AM
睇二十樓個辦,唔知手型做大咗,定係啲手槍做細咗,揸得唔好睇。

係!我睇SB實物相覺得手掌比例吾太岩 ....
takeshi 發表於 27-1-2018 11:26 AM

由其係揸鎗手,鬆到唔似揸緊鎗,不過正常男人手型,點可能唔用番standard模
takeshi 發表於 27-1-2018 11:26 AM

其實HT簡中都有大手怪的問題,最近就有Star Wars Grand Moff Tarkin.
chungyuihing 發表於 26-1-2018 11:03 PM
我反而想要Morpheus, 件褸隻料SS小丑用過喇,素體又有喇,反而唔出Smith唔太有問題,因為第一集呢個full  ...

除曬槍咪打smith個樣囉…
ilove12inch 發表於 25-1-2018 08:39 PM
幾靚,眨眼間廿年,熱情都冷了⋯⋯

咁你唔係die hard fans啦 , 佢肯出speed (94) ,我都會好想入.
milkgaryjeff 發表於 26-1-2018 02:17 PM
買既係回憶
唔係買似,講似,逃佬大把頭彫似過HT

TB有邊好? 搵過真係唔覺得邊似好得

chungyuihing 發表於 27-1-2018 12:33 PM
由其係揸鎗手,鬆到唔似揸緊鎗,不過正常男人手型,點可能唔用番standard模 ...

仲要好厚身,好吾自然...
chankb 發表於 27-1-2018 01:02 PM
其實HT簡中都有大手怪的問題,最近就有Star Wars Grand Moff Tarkin.

:@Grand Moff Tarkin...冇留意...老人手想換其他都難.....
Bullet time 咁有標誌性(個人認為經典程度至少唔比IM爆地pose低 ),依家連Promo 相都有幾張避子彈shot, 但始終都冇跟埋一兩件特效件? 或者送多張避子彈背景卡紙相都唔會多好多成本啩...?

原本打算今個星期上去連埋IM Gantry一齊訂左就收工,但依家又跌左落應唔應該等下隻Matrix Reloaded、甚至Matrix Revolutions 嘅謎思.... :p:p:unhappy:
有冇地方可以買到第一集個Nokia 電話配件?
的確,第一隻永遠做衰d預你買埋下隻,這就是所謂策略?當年有晒各人的cg模型,360任睇,真係無藉口做得唔似...