Toysdaily 玩具日報

武裝神姬 BUSOU SHINKI 討論區

原帖由 martinyeah 於 22-7-2008 01:28 AM 發表

我好中意你 哩 set相.....影到佢地個個好似真係識行識走咁...重有..你影相越來越靚啦!:71:

多謝:handshake:

呢排向老父借了一部100萬像素相機玩,
所以無以前咁矇…但都係跟時代嚴重脫節…

識行識走嘛,看來我拍了靈異照片了^~^。
影得生動一些,擺pose係好重要,但又其實唔太難,
只要多d睇靚女同AV就會了解多些…咳咳…
說笑的,應該是多參考海報或插畫的畫面佈局,
我自已好鐘意士郎正宗,看了很多他的插圖,都記入腦裡。

拍攝的角度亦很重要,多數人會用"神"的角度去影相,
但我多用"人"的角度去影,即你當個公仔係人,
當你站於她面前,焦點應該會哪個角度,就是這樣。
而影機械人亦一樣,用"人"的角度,即應該由底向上影,
影到個公仔好似巨人咁氣氛就會好一點。

以上就是我不學無術的班門弄斧之技:( …
原帖由 martinyeah 於 22-7-2008 02:51 AM 發表

算啦!!!你連影相都影你成晚...唔好玩隻game啦!!!!到時你真係無曬時間做其他野!!!:34:

所以一星期只影一次相喔…昨晚是影完之後用電腦執相,即係咁搞一搞就要2日喔…:help:
原帖由 Sapphire 於 22-7-2008 02:07 AM 發表
Hi, 各位大大好

真係多得各位(唔小),整咗呢個神姬討論區出嚟,我睇咗D相之後,就完全中毒。
尤其係 Nakeman兄同Martinyeah兄D相,真係攞命。
終於係兩日內入咗8隻神姬加1隻Ex,比老 ...

雖然我係兇手,但你老婆無鬧錯架,
一次過買咁多,一來玩唔切,二來負擔太重,分批買入嘛。

不過都歡迎加入神姬大家庭,玩完記得影相留念呀。
多睇美女同AV會影到靚相:71:我都要多睇一些先!:34:
買咁多留返來改迷幾好:75: :73:

原帖由 Major375 於 22-7-2008 02:06 PM 發表

http://farm4.static.flickr.com/3283/2691986548_00d04af ...

d表情好搞野呀:34:

呢幅睇完好易中毒 ....回避回避~
原帖由 ckpole 於 2008-7-22 03:43 AM 發表

係現x點2樓最入面的一間見過 不過依家好似冇左啦:(

quote]原帖由 martinyeah 於 22-7-2008 03:05 AM 發表 images/common/back.gif
放下相先!!!!!!!:43:  我成日覺得哩4隻..係暗殺組
http://farm4.static.flic ...

我買 180....都算貴ga啦!!!不過 算啦!!搵左好耐:79:
原帖由 ckpole 於 2008-7-22 04:52 PM 發表

d表情好搞野呀:34:

呢幅睇完好易中毒 ....回避回避~

嘩....重靚過本身:50:
原帖由 Major375 於 2008-7-22 02:06 PM 發表

http://farm4.static.flickr.com/3283/2691986548_00d04af ...

係wo!!! send個網黎得唔得先??? 你係邊到搵到ga
原帖由 nakeman 於 2008-7-22 08:36 AM 發表

多謝:handshake:

呢排向老父借了一部100萬像素相機玩,
所以無以前咁矇…但都係跟時代嚴重脫節…

識行識走嘛,看來我拍了靈異照片了^~^。
影得生動一些,擺pose係好重要,但又其實唔太難,
只要多d睇靚 ...

我都學下你咁影先....

:71:
好野!!!!!! 多左人 討論武裝神姬!!!!!!!!
唔似b4 1日得幾個人講野!!!! :71: :71:
本來是不打算入這一set的, 事關7月份有好多心水野出
不過, 看到個價真是很ok, 五魚正一set...不入!不入?還需入...
雖然對這一set的蟲形興趣不大; 不過, 囡囡形態和武裝形態真的很正

先來囡囡形態 - 活潑開朗 x 冷豔兇惡

個人特別喜愛武裝形態, 成隻MS娘咁~ 正到...唔知點講, 自己看吧, 去相~

原帖由 martinyeah 於 22-7-2008 05:45 PM 發表

我買 180....都算貴ga啦!!!不過 算啦!!搵左好耐:79:

180? 嘿嘿 大大係咪之前啞婦bid嫁:he:
我前排見有人放好多神姬同素體 素體就110蚊起 之後好多大大係咁bid 搞到個價高到唔想入:(
原帖由 hoying710 於 22-7-2008 06:12 PM 發表
本來是不打算入這一set的, 事關7月份有好多心水野出
不過, 看到個價真是很ok, 五魚正一set...不入!不入?還需入...
雖然對這一set的蟲形興趣不大; 不過, 囡囡形態和武裝形態真的很正

先來囡囡形態 - 活潑開朗 x  ...

入得好呀~:71:
嘿嘿 睇黎今次甲蟲中毒者之多 期待下一彈的龍令更多人中毒:he:
原帖由 ckpole 於 2008-7-22 07:30 PM 發表

180? 嘿嘿 大大係咪之前啞婦bid嫁:he:
我前排見有人放好多神姬同素體 素體就110蚊起 之後好多大大係咁bid 搞到個價高到唔想入:(

你又知!!:34:
原帖由 martinyeah 於 22-7-2008 09:01 PM 發表

你又知!!:34:

因為我都有留意:34:
原本對貓犬神姬有興趣 不過太多大大睇中左 個價升得好勁.......犬神姬最後好似310:50: