Toysdaily 玩具日報

武裝神姬 BUSOU SHINKI 討論區

原帖由 nakeman 於 26-10-2008 09:21 PM 發表

要暫時脫離一下,他朝有平貨先再入翻呢個大家庭…:79:

nakeman 兄發生咩事要脫離一下? :?

咁未會小左好多正圖睇!:help:
原帖由 nakeman 於 26-10-2008 09:21 PM 發表

..nakeman 大大是否跟我一样 "high" 咗嘢...? :80:
雷曼消耗了我20%積蓄, 股市投資value 亦已下趺了70% 有多.. 現在真係等屎.. :56:
原帖由 toyspot 於 26-10-2008 10:28 PM 發表
nakeman 兄發生咩事要脫離一下? :?
咁未會小左好多正圖睇!:help:

原帖由 KATO 於 26-10-2008 10:02 PM 發表
:50: 中毒咁深都解到?

原帖由 roundbun 於 26-10-2008 11:51 PM 發表
..nakeman 大大是否跟我一样 "high" 咗嘢...? :80:
雷曼消耗了我20%積蓄, 股市投資value 亦已下趺了70% 有多.. 現在真係等屎.. :56:

多謝大家關心。

re:roundbun
邊個會唔high野呢?有強積金既都已經high野,睇下多定少囉。
我無買雷曼,但大家應該已經感到未來一兩年會好動盪,
加上滯漲,高通漲又經濟差,完全唔合理…
面對大時代,我認為自己要克制一下,唔係咩都唔買,
但要將買入既貨物減少浪費及損失,所以要將所有入手目標價(包括衣、食)進一步下調。
如果價錢ok,我會繼續玩…但見神姬做價一向偏高,好大機會唔能夠即出即買了。
兄弟們如果見到有好價錢的貨品請關照一下。

其實今年我已經少買左好多玩具,
唸住居安思危…點知個『危』係遠遠超越自已想象,
希望下一年個市會有番d起色喇。
原帖由 nakeman 於 27-10-2008 12:33 AM 發表

多謝大家關心。

邊個會唔high野呢?有強積金既都已經high野,睇下多定少囉。
面對大時 ...

...nothing else to say, just dropped another 1600 today & hopefully will bounce back a little from tomorrow.  I still have a few 12" to pick up though, thinking if I should simply let go of the deposit & cancel the orders. :die:
原帖由 nakeman 於 27-10-2008 12:33 AM 發表
面對大時 ...

完全同意, 我而家都係賣嘢多過買嘢, 有現錢都係留嚟備用穩陣啲~:58:
頭像被屏蔽
原帖由 nakeman 於 2008-10-26 09:21 PM 發表

點解啊!!!! 到時無咩人影相ga啦!!!:79:
原帖由 roundbun 於 2008-10-26 11:51 PM 發表

聽你咁講!!!你無左好多wo!!!!!! :79:

放底下玩具一陣!!!!!:71:
我現家諗過啦!!!! 遲買神姬 1,2個月 可以平成一百!!!!都係唔一出就買啦!!!大家係咪都係咁諗

多謝大家關心。

面對大時 ...

唉 我身邊都幾多人中招....一個就炒股炒到扒街......
一個就用左畢生的儲蓄 買左雷曼迷債......依家都唔知點算......:42:
正如nakeman大大講 未來經濟環境真係好唔明朗.......
依家買野都冇以前咁亂黎......格價之餘仲會諗清楚先會買......
睇返主區先知原來已經出左修女同謢士啦, 請問有無大大買左影相呀?
頭像被屏蔽
原帖由 kyostanley 於 29-10-2008 10:22 PM 發表
睇返主區先知原來已經出左修女同謢士啦, 請問有無大大買左影相呀?

影左相呀, 左係主區, 爭在post 多次

原帖由 martinyeah 於 29-10-2008 09:59 PM 發表

聽你咁講!!!你無左好多wo!!!!!! :79:

放底下玩具一陣!!!!!:71:

哈哈哈 (喪笑).... 真係唔見咗好多好多... 我行年三十有三, 由頭再起步吧!

玩.具.... 不会放底, 但会嚴選,  以後也不会再為買而買了o:die:
原帖由 Sapphire 於 30-10-2008 12:18 AM 發表

我影左相呀, 放左係主區, 唔爭在post 多次

http://images4.fotop.net/albums2/alex/ ...

這對真係几吸引... :love: