Toysdaily 玩具日報

查看: 14995|回復: 43

[分享討論] 關於變形金剛日版同美版發售問題

請問美版出咗嘅, 日版係咪都一定會出? 日版同美版嘅發售日期會相差幾遠?
而家只係試玩, 想齊晒三隻 Insecticons, 我知美版已經出晒三隻, 但係啲色......
如果指三隻細昆蟲, 日版一早出齊
TAV16
TAV17
LG47
3蟲美版早就出齊,橫跨4個系列先搞掂,近排又翻出多次子母彈
日版都出咗2個系列先齊人,而且一樣有色差,子母彈、炸彈仲要係TAV系列用圓餅貼紙標誌

美版日版每個系列都分別有獨佔角色,就算同1角色,有時都會改模換色出,唔擔保雙方先出,另外一方一定會跟住出埋
Thank you so much
alien133 發表於 11-1-2018 11:13 AM
日版都出咗2個系列先齊人,而且一樣有色差,子 ...

3隻蟲蟲橫跨幾個系列,就係我冇心機追o既原因....:cool:

alien133 發表於 11-1-2018 11:13 AM
日版都出咗2個系列先齊人,而且一樣有色差,子 ...

張貼紙只係普通貼紙?

普通白底貼紙  發表於 11-1-2018 12:55 PM
美版有合訂版 Platinum Edition - Insecticons,一色三件! :x
Garycharm 發表於 11-1-2018 11:57 AM
3隻蟲蟲橫跨幾個系列,就係我冇心機追o既原因....

我就買齊咗,美版齊人再買多咗隻日版神腿同最新翻出嘅子母彈,慢慢等人齊提醒自己努力搵錢追系列:DDD" />

例如最新公佈legend battletrap雙人組合,正!{:1_377:}
上面呢set幾時出?? :shiny:

美版有  日版未知

日版轉咗G2色仲樣衰

想要?只好自求多福了.....:o

歪勾 發表於 11-1-2018 07:02 PM
上面呢set幾時出??

聲稱係第2 wave嘅legend級,起碼都過年後啦
分別係美版出得快,日版上色靚:78:

新系列應該沒分別了,這次日版好像完全直接照美版下去跑(大概就差換包裝..  發表於 16-1-2018 02:20 PM

「自求多福」真係完全講出重點,亦係令小弟最頭痛的地方!
次次見到隻美版都要諗下有無日版,到確定真係無日版之時最少係兩、三個月之後的事,
到時想追返隻美版都無可能,因為出面已經無哂貨!
所以小弟建議森山大盜兄,如果見到有美版,個價錢又合心水就最好入咗先算,
因為美版一定平過日版,最少在價錢上著數咗先!
https://www.youtube.com/watch?v=NVWOGxWIT9E

過咗年先出。。。?
THOUTHER 發表於 13-1-2018 02:54 PM
「自求多福」真係完全講出重點,亦係令小弟最頭痛的地方!
次次見到隻美版都要諗下有無日版,到確定真係 ...

以後吾使煩了。
因為不滿孩記越嚟越離譜嘅成本壓縮,T社乾脆重心移轉,復活親生仔戴亞克隆系列之後,終於從天元之力線開始除MP外徹底放棄日版TF(泰坦回歸神彈柯柏文爆氣大改模成為絕響),天元的日版將會系同美版產地一樣(越南某村)嘅貼牌產品。
曾經廣受企盼的換模具改塗裝加電鍍生產物料優化等日版貴于/高炒美版元素一律講拜拜~

爐火純青的偷膠技術才是老變的賣點, 變形技術是其次{:1_200:}

MP以後大概也沒代理了?(那張聲明不知真假.. TT自己找了代工廠就是要自己搞,MPM大概就真的丟給猴子保自己去玩了...  發表於 16-1-2018 02:23 PM