Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 鉄機巧.01 TRANSFORMERS 01 DRIFT (問題)

我在自己Facebook page有分享,如果糾結於「唔可以變形」呢個事情上,其實真係唔使考慮⋯另外當然最現實價錢問題都係考慮之一。:65:
當初我都係掙扎左一個星期先至決定訂購,仲要將屋企某啲舊玩具放咗,先至感覺上冇咁肉赤:65:
其實質感重量上絕對係上乘之作,玩上手完全覺得唔似係香港品牌所做嘅高可動機械人,真係好似Bandai格局一樣⋯

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=117291465676925&id=117270489012356

sumsum.com 發表於 3-1-2018 01:28 PM
我在自己Facebook page有分享,如果糾結於「唔可以變形」呢個事情上,其實真係唔使考慮⋯另外當然最現 ...

我個人都覺得呢隻係好野, 可動好而且穩定過帝王, 價錢是不能接受到, 希望佢下降一下會有機會入手.
馬仔 發表於 3-1-2018 01:53 PM
我個人都覺得呢隻係好野, 可動好而且穩定過帝王, 價錢是不能接受到, 希望佢下降一下會有機會入手. ...

價錢上太過進取係佢最大嘅障礙,就算我買咗都係咁話⋯

我去查證了一下,
這隻發行商就是"Flame Toys"
跟千值綀沒太大的關係...........

Chemical Attack也是很常參與幾家玩具公司新玩具的開發,
如果跟千值綀有關系 盒子上不會沒有千值值綀的商標,
千值綀比較像跟其他幾家公司合作負責推廣、展示、開放千值殿預訂.........
千值殿也有開放預訂Union、Gecco、海洋堂出品的商品,

ヲタファ有這個玩具的介紹
https://www.youtube.com/watch?v=VIkZW4p5lP8
sumsum.com 發表於 3-1-2018 01:28 PM
我在自己Facebook page有分享,如果糾結於「唔可以變形」呢個事情上,其實真係唔使考慮⋯另外當然最現 ...

這支最近看了一些視頻,真的有吸引到我,雖然我不是變型金剛迷,但是覺得可動和造型很不錯,很好看,主要是巧思的設計吧!有心動想買,能否請問這支有附電池嗎?如果沒有的話,一旦買後,需要幾顆什麼型號的電池呢? 好想衝啊?:69:
追風 發表於 19-1-2018 02:58 AM
這支最近看了一些視頻,真的有吸引到我,雖然我不是變型金剛迷,但是覺得可動和造型很不錯,很好看,主要 ...

師兄可以上千值殿睇埋實物先,如果真係衝留意包唔包特典頭盔喎:58:
追風 發表於 19-1-2018 02:58 AM
這支最近看了一些視頻,真的有吸引到我,雖然我不是變型金剛迷,但是覺得可動和造型很不錯,很好看,主要 ...

係附上電池,而且電池已經裝入機械人入面:65:
wwwkcc 發表於 19-1-2018 09:23 AM
師兄可以上千值殿睇埋實物先,如果真係衝留意包唔包特典頭盔喎

謝謝,我差點忘了有無特點了。感謝
sumsum.com 發表於 19-1-2018 12:37 PM
係附上電池,而且電池已經裝入機械人入面

謝謝喔。很想買,過二天再過去千值殿觀賞看看再決定了。謝謝
馬仔 發表於 3-1-2018 10:37 AM
我覺得個價問題, 如果佢1千左右我會入.

凡係拎左拉神的老變,除左孩記同takara外,其他廠係唔可以做變形的,呢隻野sell idw 造形,已經同漫畫好似,只係個定價太高姐
造型真係好一流 , 後悔冇訂到會場優先版
而家要正價後追成2千4 先有頭盔跟 , 好貴丫
$2400真的好貴! 買不下手。我在現時點有看到無附頭盔特典的$2000,很難決定?不知千值殿有含特典頭盔的要賣多少啊?{:1_237:}

冇上去睇咩?佢標價二K三吖嘛  發表於 24-1-2018 10:34 AM
追風 發表於 23-1-2018 05:01 PM
$2400真的好貴! 買不下手。我在現時點有看到無附頭盔特典的$2000,很難決定?不知千值殿有含特典頭盔的要賣 ...

2XXX 字頭一定唔會買, 當玩少隻............................