Toysdaily 玩具日報

查看: 25583|回復: 32

[分享討論] 鉄機巧.01 TRANSFORMERS 01 DRIFT (問題)

呢隻野當初唔知係咩野, 睇左YOUTUBE介紹原來是變形金剛同埋千值出品.

睇左介紹有燈, 多可動, 雖然唔可以變形既"變形金剛", 不過都幾OK, 出去睇下賣幾錢.

嘩然!!!!!!以為1千左右可以買到佢, 原來是一個DOUBLE, 成2千銀一隻?????

千值越來越CRAZY, 你咩料子, 呢隻野賣成咁, 遲D再出D 勁野, 佢想出3千蚊一隻????

勁過DX??? 千值開始是有錢人家品牌, 玩番B記, ES 合金算...............

(以上有錯請指出)

以下為產品資料及來源:

http://www.taghobby.com/archives/204238

香港玩具設計新公司FLAME TOYS第一彈以超可動 x 漫畫 IDW Comics Transformers為主打, 推出TRANSFORMERS Drift!
今次IDW Comics Transformers Drift由實力強勁的班底設計。外觀設計由曾參與Metal Build系列Destiny Gundam、Strike Freedom Gundam、Gundam F-91等設計的機械插畫師Koma-san擔當,而機械設計則由Chemical Attack(也曾參與Metal Build各款商品開發設計協助)包辦。
「變形金剛 – 鉄機巧.01 飄移」
D4TOYS.COM及千值殿預訂優惠價:US$276
*千值殿VIP於千值殿預訂可再多享額外優惠。
【Bonus part】
凡於D4TOYS.COM、千值殿及Flame Toys活動中預訂及購買本產品均附送獨家特別配件「頭盔裝甲」一個!
【特色】
■ 披風內藏鐵線,可以擺出狂風下屹立不搖或迎風擺動大劍等極戲劇性的動畫式姿勢!
■ 附屬3種不同表情的面相!
■ 6組LED燈巧妙地融入約20cm高的機體內!
■ 全身上下多處驚人的連動機關!
■ 超可動與合金比例的完美結合,就是體驗得到的穩定度和重量感!

只有20CM高, 又唔可以變形, 重要咁貴, 我都係等MMC果隻算喇
zakkee57 發表於 28-12-2017 10:11 AM
只有20CM高, 又唔可以變形, 重要咁貴, 我都係等MMC果隻算喇

MMC 是那一隻? 有沒有圖?
這個不是千值練出的,千值只是銷售或可能代工,作為新公司第一個產品,在生產數量和定價之間取得平衡是很考功夫,這些不大熱角色,生產太多去壓低價錢也不會有太多人買,太多貨壓倉會很麻煩,所以小批量生產賣貴点反而是上策。
bigbigfriend 發表於 28-12-2017 04:51 PM
這個不是千值練出的,千值只是銷售或可能代工,作為新公司第一個產品,在生產數量和定價之間取得平衡是很考 ...

明白, 但有誰會用2K入呢隻野? 我怕$1500都無人入.
馬仔 發表於 28-12-2017 04:58 PM
明白, 但有誰會用2K入呢隻野? 我怕$1500都無人入.

喜歡美國漫畫版那些,外國應該唔小。
馬仔 發表於 28-12-2017 02:42 PM
MMC 是那一隻? 有沒有圖?

Sorry, 師兄 貼唔到圖. 可以去以下link 睇下

https://showzstore.com/pre-order ... ay-drift_p0425.html

你玩完
會覺得KO了笨大

你唔識個角色就慳番
睇過以下post, $1500 都唔會買...
http://www.toysdaily.com/discuz/ ... tra=&highlight=千值練天威&page=1
Drift  玩老變大把人識, 但係呢隻咁貴唔變得型, MMC ,創絕等新一代美型加變型合金左右狙擊佢
好機戰feel !
chihochan98 發表於 31-12-2017 01:03 PM
睇過以下post, $1500 都唔會買...
http://www.toysdaily.com/discuz/forum.php?mod=viewthread&tid=257081& ...

點解呢隻我開POST講, 佢同天威唔同, 呢隻無變形, 可動唔差, 有得著燈, 把劍變形有心思, 所以有留意佢, 不過個價接受唔到, 未有愛.
尼隻真係捉錯用神之作,唔識变形你做到幾型幾可動都冇用,仲要賣甘0既價,你睇mp 39造形靚,變形環環緊扣,可動高,當然冇你唔駛變形甘高啦.設計絕對對得起佢0既價格有餘,
胡勒奇 發表於 2-1-2018 09:11 PM
尼隻真係捉錯用神之作,唔識变形你做到幾型幾可動都冇用,仲要賣甘0既價,你睇mp 39造形靚,變形環環緊扣,可動 ...

我覺得個價問題, 如果佢1千左右我會入.:36:
其實佢個日式造形我幾鍾意,但佢唔係MB,要吸引到我用呢個價買佢就算冇得變形都起碼有埋架變好咗嘅車囉:DD