Toysdaily 玩具日報

查看: 12133|回復: 24

[玩具報告] 此骨不同彼骨仍very骨1:6 T-800 Endoskeleton v2.0

半年內弄兩作品參賽沒時間開箱,現在補償一下吧。
年多前忍著蛋痛清倉割愛1:4 T骨,怎樣也要1:6填補心理創傷。

讚:
兩隻也把玩過下1:6仔細度不比1:4差
全膠下金屬感仍強烈
腳指全可動
油壓全可動

須改善:
沒附上可動手指,是輸給1:4的地方
T骨沒半點合金成份 (若加在盤骨內、小腿也合理)
左右肩甲是黑膠感覺怪怪的,是電影設定? 沒印象呢~
槍沒燈效,如有Civil War War Machine 發光警棍效果就一流
地台用貼紙表達金屬地面不像真
換手會容易丟出手的三油壓

可見和原設定不遠矣~

口可開合、頭有燈超讚. Neca還沒有這效果.

加藍燈水啊~

地台用Civil War Ironman 的夠氣勢!!!

原地台平平無奇 , 我的還欠鐵片的次貨... 不能發光的地台

咩牌子?

...........
細節

我噴了層光油作保護,也比出廠少點反光

這不比1:4差

有接地關節但小心太盡會破壞關節...

沒可動手指真可惜...

手臂一流~! 真配服當年B級製作但超A級水準的占史甘馬倫大導和特技設定的大師~

阿諾2.0,新的在箱懶拿出來拍

一路拍,一路片頭音樂又響起!  !!!!! !!!!! !!!!! !!!

Thx for Watching ~ Bye~~~
每次換手都攪到一頭煙 :(
chankb 發表於 14-8-2017 12:17 AM
每次換手都攪到一頭煙

對~ 三個油壓粒粒都要PARK實.... 手腕位應該可以加個平件, 咁換手味唔洗要換埋油壓條囉...

HT啲狂熱唔夠呢. 我手上只剩兩三張單... 說了多年的脫坑真的快了.... 倉也退了一週年了...

唏噓啊~~~~~~~~~~~~~~~~~~
靚相!{:3_131:}
照片不錯, T800你值得擁有:43:
其實我最想知, 呢隻新版T800同舊版本, 個身設定是否不同
我只記得舊版本足踝係球型
廿一月 發表於 14-8-2017 09:09 AM
照片不錯, T800你值得擁有
其實我最想知, 呢隻新版T800同舊版本, 個身設定是否不同
我只記得舊版本足踝 ...

有唔同呀..明顯係正面胸口副甲..樓主都有影其他部位出黎
好正{:1_377:}...嚴選下只入了人形...冇入骨.....:56:

多謝支持~~~~
廿一月 發表於 14-8-2017 09:09 AM
照片不錯, T800你值得擁有
我只記得舊版本足踝 ...

謝支持

舊版足踝有嘜問題我都唔記得了. 但好似無肩甲的黑膠
同埋無支槍囉.
takeshi 發表於 14-8-2017 09:56 AM
好正...嚴選下只入了人形...冇入骨.....

老T800我無興趣. 由阿諾當紅到老真係心UP...

個人覺得呢隻造得常之唔夠誠意,一來並非所有油壓都可動,尤其係後頸連接頭部既油壓,只係兩支非軟膠亦非可動既所謂油壓,頭部郁動受限制兼會硬扭到兩支嘢彎晒,斷係遲早既事(當初係SB見佢個DEMO係兩條油壓位都斷晒,即時個心涼咗一截,放棄咗無訂),另外左右胸既油壓亦因為兩個膊頭唔可以郁而並非可動既油壓位,其實要造兩膊位可動真係咁難?!雖則係1/6。。。。。個頭亦造到兩邊不平衡,真心失望,換手位置亦唔需要多講。。。。。當然唔可以用1/4黎同佢比,但真心覺得HT係有能力造得好啲啲,只係因為佢唔係燙斗人咁賣得錢就hea造,實在令我呢個T骨既fans失望頂透。。。。。
加爾貓 發表於 14-8-2017 11:30 PM
個人覺得呢隻造得常之唔夠誠意,一來並非所有油壓都可動,尤其係後頸連接頭部既油壓,只係兩支非軟膠亦非可 ...

我睇漏左後頸位
所以要集思廣益

無可動手指卻要1500真係那個左

狂熱已逝... 反而6"的世界因3D print有好多驚喜