Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] MAX FACTORY x 千值練 1/6【強殖裝甲 加爾巴】

老實人 發表於 31-7-2017 12:26 PM
套野開始離離地題!獸神變變到成幢大廈咁高已經出事!但佢設定係好好既 ...

冇睇好耐了
其實出1/6真係無咩意思
加爾巴本身唔係有咩細節位要呢個大細先夠表現出嚟
咁大反而得個大字,而且啲夾口同關節條空隙仲變得好大。
又浪費空間
其實以前個約1/8比例系列咪出得幾好囉~
而且用經典靚首辦原型改可動外型同比例無得輸
我情願佢出2.0加強下可動好過。
希望快點出,等這支很久了{:1_203:}
garykuga 發表於 9-11-2017 11:31 PM
因為作者未諗到個故仔應該點收科

當然難收...大停刊前手提電話都未普及。高科技變曬底科技..
高屋良樹正職根本唔係做漫畫家, 當初佢年青時仲有氣有力有沖勁, 30幾年後佢已經無晒動力, 呢套野唔會有結局, 亦唔會再有連載
除非佢請助手草率埋尾
WF2019 Summer 展出

除左股關節,其他關節算修得幾靚,但1/6黎講上色真係好普通,如比3zero出上色應該更有層次
等左好多年…快d出啦
abchau 發表於 3-8-2019 10:18 PM
等左好多年…快d出啦

師兄你指 figure 抑或漫畫?
Wanna see this 1/6 toy comes to life.
Hopefully they would do a better job on the paint job. Otherwise is just a waste.
以為胎死腹中....快D出啦....
一號都未出,...出三號灰模有咩意思...
:42:
fktuen 發表於 13-2-2021 08:09 PM
一號都未出,...出三號灰模有咩意思...

預備好磅水,幾時開訂和公佈更多圖片?
Lawchee 發表於 13-2-2021 09:14 PM
預備好磅水,幾時開訂和公佈更多圖片?

暫時都只是觀望態度呢

個人始終對現有的 Max Factory可動 及 figma 都非常滿意.
論頭雕, 身型比例 及 塗裝都無得輸.

雖然這千值練版有發光 gimmick, 但如果與 MaxFactory 的「露臉」版比較, 我還是會選「露臉」版呢