Toysdaily 玩具日報

查看: 16527|回復: 21

[非官方產品] PERFECT EFFECT - PE-DX08 - ORIGIN LEONIDAS(補相)

今次相比較少, 而且是手機相, 因為想快些同大家講下呢隻野既問題.

佢之前白色版本已經好想買, 曾炒到千二左右, 但之後發現有問題, 關節比較鬆.

而今次加左把劍, 用左金屬紅, 心口又改左D, 型仔曬即時定左一隻, 昨晚一玩便知問題......

我見有人響某谷平百幾蚊賣番出去, 原因可能如下:

優點:
1) 幾重手, 有金屬PARTS, 雙劍是金屬;
2) 武器多, 雙劍有劍套, 炮可以伸縮, 尾可以變兩小刀, 尾係鞭, 一個類似弓物體同新增大刀;
3) 外型真係一流, 尤其是人型, 堅正;
4) 手腕好實正, 手持武器無問題.

缺點:
1) 脛部連接身體BALL JOINT非常十分之鬆, 直頭左右大力THINK會動;
2) 腳大脾BALL JOINT 都鬆, 如果腳分開太大同埋在平滑既台上, 會一字馬;
3) 個獅頭個樣我個人覺得唔夠型;
4) 背上當連上弓物體再加腰下個2支炮, 腰部可動會下降, 尾鞭部分關節鬆到會LUCK出來;
5) 由於右肩上有獅頭, 左右重量不一, 身會向右邊傾, 所以身中間伸縮位等於廢, 一定要縮到最埋, 減少右傾;
6) 最過份是, 我上YOUTUBE睇, 上一隻白色左右肩都有卡卡聲關節, 居然呢隻CUT左, 減成本.
如果大家想玩得開心, 一定要在腳脾同脛上加厚粒BALL JOINT, 我用左AA膠, 一定要乾透後用沙子磨一磨, 即時實好多.

唔想整既話, 算啦..........唔好買.

馬兄呢隻幾錢? 我有興趣,現在有黑無白
pastng 發表於 26-7-2017 10:29 AM
馬兄呢隻幾錢? 我有興趣,現在有黑無白

$100X, 信我3樓.

我所講既缺點, 你個隻黑色有無?
馬仔 發表於 26-7-2017 10:52 AM
$100X, 信我3樓.

我所講既缺點, 你個隻黑色有無?

Thanks 馬兄

1) 脛部連接身體BALL JOINT非常十分之鬆, 直頭左右大力THINK會動; (無這問題)
2) 腳大脾BALL JOINT 都鬆, 如果腳分開太大同埋在平滑既台上, 會一字馬; (無這問題)
3) 個獅頭個樣我個人覺得唔夠型; (個人覺得黑色型D, 無眼鏡有角)
4) 背上當連上弓物體再加腰下個2支炮, 腰部可動會下降, 尾鞭部分關節鬆到會LUCK出來; (有這問題)
5) 由於右肩上有獅頭, 左右重量不一, 身會向右邊傾, 所以身中間伸縮位等於廢, 一定要縮到最埋, 減少右傾; (無這問題)
6) 最過份是, 我上YOUTUBE睇, 上一隻白色左右肩都有卡卡聲關節, 居然呢隻CUT左, 減成本. (唔記得)

:64:
之前玩過隻 黑色,果時又唔覺得佢有關節 鬆 問題 wor ...

http://www.toysdaily.com/discuz/ ... page%3D1&page=1
我都有買之前白獅同黑獅,其實白獅兩肩唔係有卡卡關節,一樣係BALL JOINT,只係實到轉起嚟會發出聲音(轉得多有機會爛),到黑獅已大大改善咗,轉起順咗又唔會太鬆,只係大脾都係鬆要自己搞,我依家將白獅啲裝備擺晒落黑獅度玩:DD
唔知馬sir講嘅卡卡聲係咪連住獅頭同肩甲個金屬位?
wwwkcc 發表於 26-7-2017 12:49 PM
唔知馬sir講嘅卡卡聲係咪連住獅頭同肩甲個金屬位?

我係睇呢段, 可能同你講一樣, 是太實卡卡聲.

https://www.youtube.com/watch?v=9Vi0eNxdeTQ
wwwkcc 發表於 26-7-2017 12:36 PM
http://www.toysbuddyhk.com/forum/upload/forum.php?mod=viewthread&tid=14820&extra=

我個ACCOUNT改唔到PASSWORD, 次次都話有問題.

很久無開, 睇唔到.
I have all three. Black has the best joints but it will be become loosened after standing for a period of time. The new origin ver has loosened hips too. Bad
我都有買對上那隻白色的修正版, 外型真的無話可説。
馬仔 發表於 26-7-2017 01:41 PM
我個ACCOUNT改唔到PASSWORD, 次次都話有問題.

很久無開, 睇唔到.

馬sir追返隻黑?:he:

where to buy the black one?

隻黑好毒, 唔好毒我啦............................