Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: Dick.Po

[3A/ threezero] Threezero 新世代 "1/6 ULTRAMAN SUIT"

roywong 發表於 26-11-2017 01:09 AM
我今天剛取貨,比例我覺得threezero好過千值練,可動性亦很好,上色有銀油同舊化,比千值練隻灰色靚,訂價 ...

大大, 我唔知係咪冇o左本說明書教入電,
如果你果隻有可唔可以影一影呀 ? thanks.
開盒有一張黑白嘅說明書(底同面),但我唔識貼圖
行過米青見到有現貨。。。都唔算好貴

想問下呢隻幾重手?
我也有看到,不過有些買不下手,因為沒合金,且後背是軟膠,怕以後會容易退色啊。
貧道外星人 發表於 3-12-2017 08:08 PM
行過米青見到有現貨。。。都唔算好貴

想問下呢隻幾重手?

Ching 請問米青咩價位 ? Thanks.
將莖牽 發表於 4-12-2017 02:22 AM
Ching 請問米青咩價位 ? Thanks.

$16XX~~

其實我都心郁郁, 始終覺得佢上色好過千值練, 又平幾舊

只係好似好輕咁
貧道外星人 發表於 4-12-2017 03:05 PM
$16XX~~

其實我都心郁郁, 始終覺得佢上色好過千值練, 又平幾舊

嘩平官網幾舊 ~ 其實隻野都唔算太輕,
關節設計我冇玩過千值練果隻比較唔到,
Threezero 果隻都唔太差, 個人覺得配色都比千值練好,
不過玩 Threezero 要頂得順佢果 D 舊化先好, 好彩呢隻 D 舊化都不太重手.
我有千值練同呢隻,千值練果隻重手、關節緊,QC亦幾好,不過隻色唔靚。
Threezero 我個人鍾意多啲,比例好、上色靚、有舊化,可動亦高,而且平幾舊。不過我果隻大脾關節較鬆,公仔打平放,對腳會下垂,其他關節都緊。
總括:千值練華麗、精美啲,玩時似玩超合金。
Threezero 就真係玩緊12吋figure咁。
追風 發表於 4-12-2017 01:35 AM
我也有看到,不過有些買不下手,因為沒合金,且後背是軟膠,怕以後會容易退色啊。 ...

有合金架呢隻
有合金? 我以為這支是全塑膠的,那是可以考慮的。我本身有千值練的發動版,覺得可動性好,關節可動和緊度也適中,至少這支在千值練的產品中是算滿意的,但threezero這支一直讓我很猶豫下手:69:
roywong816 發表於 4-12-2017 06:14 PM
我有千值練同呢隻,千值練果隻重手、關節緊,QC亦幾好,不過隻色唔靚。
Threezero 我個人鍾意多啲,比例好 ...

千值練這支真的很不錯,尤其是發動版這支上色和關節真的有玩合金魂的感覺。至於threezero 因為玩過三一萬能俠,覺得擺起來不錯,玩起來就很難玩的感覺。:38:
roywong816 發表於 4-12-2017 06:14 PM
Threezero 我個人鍾意多啲,比例好 ...

"不過我果隻大脾關節較鬆,公仔打平放,對腳會下垂"

我果隻都一樣係咁

Ching, 想問下佢有冇千值練果隻限制解除版 ?
個人樣頭可唔可放上 Threezero 身上 ?
將莖牽 發表於 4-12-2017 10:36 PM
"不過我果隻大脾關節較鬆,公仔打平放,對腳會下垂"

我果隻都一樣係咁

我冇解除版,所以答唔到師兄。
仲有冇大大買咗?係咪一樣大脾位比較鬆?