Toysdaily 玩具日報

[3A/ threezero] Threezero 新世代 "1/6 ULTRAMAN SUIT"

我覺得千值的發動版比它好:ar:

實物麻麻

D.M.S.: I have amended your link already.  :)
go-go 發表於 11-2-2017 01:53 AM
實物麻麻
[/img][/img]

太瘦了... 笠左個甲,對肶仲做到好似著住條貼身灰褲咁...
瘦到一踢就斷腳咁.... {:3_146:}
只是一件沒美化和優化, 向老細交功課之作
winghe34 發表於 11-2-2017 12:22 AM
望落去可動性比千記差,兩個招牌pose動冇禁自然,同埋重點係手甲冇得打開??
不過上色靚過千記1開始出果隻
...

個人覺得同千值各有不同,threezero比例忠於原著設定,紅藍兩色燈,有頭雕,手燈LED比千值多,舊化⋯⋯
睇你鍾意邊個版本⋯⋯(利伸我都有買千值果隻,SHF都有買,不過兩隻都要已自己加工畫線)
等睇可動比較報告~~~~~~~~~~~~~

說真的,從烙印勇士開始我都覺得3A造不來這種東西
從公布開始,我一直對3A這支的肩甲有非常大的不適應跟疑問
這肩甲未免也太大....說真的造型不會太差,但離千值練真的有段路
美感沒有造得很好,還原度也一般般..
winghe34 發表於 11-2-2017 12:22 AM
望落去可動性比千記差,兩個招牌pose動冇禁自然,同埋重點係手甲冇得打開??
不過上色靚過千記1開始出果隻
...

I have both normal ver and limiter release ver. I may consider this if there is a real limiter release ver

貨已出

請問師兄,實物質素如何?
roywong 發表於 24-11-2017 07:04 PM
請問師兄,實物質素如何?

我未玩過千值練果隻,不能比教。
如果淨係講呢一隻,我覺得都幾好嘅,
比例唔差,關節緊,可動高,
不過我個人就唔太鍾意 Threezero d 上色,
同我呢隻可能 sad 位,好多位都花 ,希望 Threezero 會跟進。
最差係個人樣,完全唔似,SHF 都好過佢。
超人訂貨果個價幾抵玩。
實物覺得比例有點差,就算不比較千值練那隻,

腳沒有線條,前臂粗過上臂,最大問題沒有漫畫那種力量感...
我今天剛取貨,比例我覺得threezero好過千值練,可動性亦很好,上色有銀油同舊化,比千值練隻灰色靚,訂價亦平千值練幾舊,但關節同合金比例,就千值練勝一籌!總括:我自己鍾意threezero多個千值練,完。