Toysdaily 玩具日報

[個人收藏] 矢吹丈的擂台(4/3/2019UPDATED)

原帖由 yabuki_joe 於 15-5-2009 11:04 PM 發表

WAVE兄,小弟極度同意你一句"搵到知音實在係幸福嘅事"因為玩丈哥真係唔太多同好!
小弟唔覺唔覺都儲左12,3年丈哥(先聲明小弟今年都係27,唔好以為我好老:26: )當年都係睇無記先知呢套正野,一睇就愛上,於是周圍 ...

我同你同年 今年都係27 :77:
一樣都係睇無記
但真正細味係大概二十二開始睇
之後咁啱見到就買 買下買下就幾年
收集矢吹俾我GA感覺就係無論平與貴
入手到一件就會好HAPPY 平唔會厭佢CHEAP
至今呢種感覺熱情未減 因為既係一件收藏
又係一件玩具 有時玩下睇下 已經好醒神
簡單如一張扭蛋紙 都會走去買 :73:
咁你間店係咪好多矢吹品~:love:

原帖由 WAVE 於 16-5-2009 01:18 AM 發表

我同你同年 今年都係27 :77:
一樣都係睇無記
但真正細味係大概二十二開始睇
之後咁啱見到就買 買下買下就幾年
收集矢吹俾我GA感覺就係無論平與貴
入手到一件就會好HAPPY 平唔會厭佢CHEAP
至今呢種感 ...

講返丈哥,記得自己第一隻就係m記十二吋,當年賣成6xx,仲係學生嘅我肉都赤埋,但真係一流,絕無後悔:51:
你快d出post 俾我睇下你d珍藏啦:75:
原帖由 yabuki_joe 於 16-5-2009 14:59 發表

其實小弟見成日俾d日本代bid代購鋪賺,不如自己開間,鋪頭係女朋友賣日本進口時裝,所以唔會有丈哥出現:62:
但就係咁,攪到自己樣樣都想bid,女朋友都問我係咪做自己生意而開:67:
講返丈哥,記得自己第一隻就係m記十二 ...

joe兄 之前呢個用戶未認證成功(唔知點解)
所以狠心申請另一個又成功
琴日唔甘心又試下work唔work
點知又得 網海我一直都係用呢個名同完全燃燒樣
講番矢吹 中學六魚唔係講笑 其實中學睇無記矢吹
都係點檔式咁啱睇到 知一路有佢ga存在..不過免毒
如果早d中毒而家唔使搵得咁辛苦....
基本上除咗過海外 九龍新界我都行晒
好可惜電話啱啱壞咗 而自己唔like影相
所以無相機 以小弟而言
最好奇都係件日清抽獎品 因本人有操拳習慣
穿上身跑步一定好high :52:
強!:)
勁呀, 樓主我好想買隻G-SHOCK 及 好多其它丈既物品, 可PM小弟嗎?
我都係27歲,都係睇無記愛上丈哥,不過可惜就係細過無錢買,大個買唔起,唔睇樓主個post都唔知有咁多野

好強的浪子fans, 大大無論誠意, 耐心, 財力都好強 :77:
回復 4# yabuki_joe

ching, nice  post, i help u push ...  矢吹丈~~
由於會返大陸做小生意,買左間內地屋,裝修時當然少不了玩具櫃。但一切丈哥只能居港{:1_229:}玩左成晚先上得少少:67:

yabuki_joe兄嘅矢吹丈收藏好豐富呀:handshake:
當年睇呢套卡通個結局真係眼濕濕........
回復 40# pastng

想當年,我第一次睇都眼濕濕:(
wow....it is amazing!!!!!! I am a hardcore fan of Ashita no Joe, too, but compared to you, I am nothing, you are totally hall of fame collector of Ashita no Joe!!!  Way to go!!!
This is a most impressive collection.
Thanks for sharing!
Even though I don't have a single Ashita no Joe item, getting a glimpse of your collection serves up memories that make me feel fortunate to be a kid growing up in the 70's, witnessing the blossoming of TV anime.
請問你可以 話給我知 在那裏可買到多些 矢吹丈 的物品?
那個 矢吹丈 水壺 , 請問現在可在那買到?