Toysdaily 玩具日報

[個人收藏] 矢吹丈的擂台(4/3/2019UPDATED)

:50: :50: :50:
其實小弟每次加左收藏都POST相,但我一直都用編輯由佢沉,今日有知音人PUSH下佢,THX AR:71:
D珍藏我覺得真係小巫見大巫,我見過日本D"神人級",真係我一倍都有:56:
不過話說回來,香港人都好少人玩丈哥:67:
~大大真的是矢吹丈超級fans..:71: :71: 好多珍藏逸品:shiny:
:shiny: 丈兄,有冇新野睇吓???( 鉄拳浪子 野) ,thx!!
原帖由 laushing525 於 24-2-2008 03:05 AM 發表
:shiny: 丈兄,有冇新野睇吓???( 鉄拳浪子 野) ,thx!!

:65: 有呀^^不過又係UPDATED左算,你知我都唔鍾意灌水架啦^^"
有條褲仔+金腰帶,有D公仔有D書有D碟咁啦,不過最近真係入少左:64:
你D武裝+WORST點先?快D UPDATE俾我開下眼界啦:57:

回覆 19# 的文章

每次睇你d 丈收藏 ;
我都好感動;
因為我都好鐘意矢吹丈~!!!!
  由其果部波子机;冇咁上下死忠都唔會出手,
你出得手證明真係好鐘意 :74:
丈泉下有知一定好安慰...........................

次次 翻睇 .......
    都係 佢最搶 :79:
        要唔要 四個零 (hk)??
4個字
目瞪口呆!!

我都係joe fans
但我只係得一隻12"
完全呆住了...好強......
枉我自稱喜歡丈...
是我的愛還不夠下決心把銀包燃燒至白色的灰燼嗎....:oh:
多有多玩,少有少玩,能夠有人鍾意丈哥已經心足:67:
矢吹丈到最後是死了嗎?
我只看過零星的片段。
驚現!矢吹丈神人級粉絲:50: :50: :50: :50: :71: :71: :71: :71:
原帖由 acenerusopp 於 29-12-2008 02:40 PM 發表
矢吹丈到最後是死了嗎?
我只看過零星的片段。

據千葉老師所講,佢從來無話矢吹丈已死!
不過死唔死都無所謂,最後一個"燃燒殆盡"pose已殺fans不少水:67:

To Mr. neko
見笑了!
Support !!! :shiny:
首先小弟向師兄致敬:64:
閣下之收藏絕對令在下為之感動與驚嘆:71:
雖然呢幾年一直努力入手矢吹出品
但與師兄相比之下絕對小巫見大巫
應該....一半都沒有吧  連非常難入手的黑膠唱片都見到(應該無睇錯吧)
我有的你都有 你有的我連見都未見過:handshake:
找到知音實在係一件幸福ga事 大家一齊努力吧 :$
你令我大開眼界 謝謝出post俾在下見識一下矢吹丈之世界:61:
原帖由 WAVE 於 14-5-2009 11:28 PM 發表
首先小弟向師兄致敬:64:
閣下之收藏絕對令在下為之感動與驚嘆:71:
雖然呢幾年一直努力入手矢吹出品
但與師兄相比之下絕對小巫見大巫
應該....一半都沒有吧  連非常難入手的黑膠唱片都見到(應該無睇錯吧)
我有 ...

WAVE兄,小弟極度同意你一句"搵到知音實在係幸福嘅事"因為玩丈哥真係唔太多同好!
小弟唔覺唔覺都儲左12,3年丈哥(先聲明小弟今年都係27,唔好以為我好老:26: )當年都係睇無記先知呢套正野,一睇就愛上,於是周圍搵佢D野,監於當年只係中學生,好多野睇到都未必有錢買!
到出黎做野,就好似傻左咁係咁買,開頭都係去D"舊玩具店買,玩玩下就去搵D代BID訂,到依家一剔過自己喺日本訂返黎
有時真係唔知自己鍾意丈哥D乜,可能就係一句"男人嘅浪漫"呱:67:

P.S.有機會都出個POST分享下你D珍藏,我第一個支持你:71: