Toysdaily 玩具日報

[玩具報告] ES合金 超獸機神 (完成)

其實一 D 都唔差.... 係衰QC :time:~~~
醒目仔一定係依家買!! 受呢d負面消息拖累!!  個價一定平!!!
而且呢水人地 都擔保換比你, 重要換到你滿意為止, 吾係次貨換次貨, 去邊搵?
原本我果隻係重災區, 換完簡直Perfect!!!
hk大人 發表於 11-1-2017 05:10 PM
醒目仔一定係依家買!! 受呢d負面消息拖累!!  個價一定平!!!
而且呢水人地 都擔保換比你, 重要換到你滿意 ...

定左可以係咁講,但如果無定,我無理由特登走去觀塘到換,除非佢旺角有得換或者我住觀塘。

除非好愛超獸啦!
george_5002 發表於 11-1-2017 04:59 PM
其實一 D 都唔差.... 係衰QC ~~~

與其話係QC問題, 如果呢幾個設計上既缺點位本身唔係設計到咁, 今次其實根本唔會係輪到QC部門既事
QC做得唔好係一件事, 但今次同之前隻天威一樣, 明顯設計都責無旁貸
hk大人 發表於 11-1-2017 05:10 PM
而且呢水人地 都擔保換比你, 重要換到你滿意 ...

Now is the best time to buy ? Don't be kidding ! Yes you are right ! Now they help you to change the defective parts. But how about one or half year later ? I am sure this toy have design problem and after serval times transform, join parts will broke for sure in future ! Unless they redesign the toys, otherwise, I suggest people don't buy it !
大象灰位黃, 睇怕都係膠料已啤出黎多年, 但一直唔組裝出貨變黃, 但而家成本貴自然唔會為呢個問題噴返灰色
kinis 發表於 12-1-2017 10:52 AM
大象灰位黃, 睇怕都係膠料已啤出黎多年, 但一直唔組裝出貨變黃, 但而家成本貴自然唔會為呢個問題噴返灰色

但係佢個boxart都係又灰又黃,即係佢本身想出到咁既色,不過唔靚囉!
gapkwan 發表於 12-1-2017 01:43 AM
Now is the best time to buy ? Don't be kidding ! Yes you are right ! Now they help you to change t ...

換前我好似你甘諗, d 位好緊, d 膠緊到好易白化甘,
但換完後我再冇呢種感覺, 始終佢d join係好細, 真係要小心d玩, 粗玩又成日變來變去吾排除易爛既~
紫月葵 發表於 11-1-2017 09:41 PM
與其話係QC問題, 如果呢幾個設計上既缺點位本身唔係設計到咁, 今次其實根本唔會係輪到QC部門既事
QC做得 ...

請問天威有咩問題? 我返去check 下先
hk大人 發表於 13-1-2017 12:04 PM

我個隻功夫漢2隻腳條縲絲好長,當合體藍色機時會括花,我自己要cut短佢,但佢呢個設計粒縲絲會鬆。

一般人地會用窩釘。
hk大人 發表於 13-1-2017 12:04 PM

呢隻我冇買, 但除左馬仔ching 68#講到既, 聽買左既朋友講, 仲有個大頭個連接位好細, 可動幅度好少, 如果唔留意郁多左好易會斷
hk大人 發表於 13-1-2017 12:02 PM
換前我好似你甘諗, d 位好緊, d 膠緊到好易白化甘,
但換完後我再冇呢種感覺, 始終佢d join係好細, 真係 ...

就好似千值咁, 換完當下個感覺良好, 但到最後都係會爛
真係一分錢一分貨
一邊扭一邊驚

整體我覺得滿意的, 以呢個價錢黎講

都係果句, 要好小心扭...
合體個頭用個現成頭算, 我好驚隻雀頭甩落黎跌爛
呢隻之前有衝動想入.........不過睇完大家評語麻麻, 而且冇咩儲開Q版, 都係睇你既正POST算..........:he:
ray文 發表於 16-1-2017 05:05 PM
呢隻之前有衝動想入.........不過睇完大家評語麻麻, 而且冇咩儲開Q版, 都係睇你既正POST算..........

Ray 文兄,我以為你唔玩玩具,歡迎回來。:shy: