Toysdaily 玩具日報

[玩具攝影] Mafex - The Joke (Suicide Squad)

CCC666 發表於 30-12-2016 01:58 AM
要囉上手先知,我今日入在shf Harley Quinn, 個樣係似的,不過吾知點解paint job 做吾到star war 系列的 ...

我見幾個share既師兄都話真係要細心揀..移位情況嚴重
Lawrence1978 發表於 30-12-2016 09:32 PM
Bought today
Joints are well improved , rank 1 from all mafex released

yes,暫時最好,可惜個角色本身係套戲發揮太少...
bonna 發表於 31-12-2016 12:17 AM
yes,暫時最好,可惜個角色本身係套戲發揮太少...

Maybe more focus in coming jl series , the arms and coat can took off maybe can apply to the suit version , the impression of this new joker seems the most handsome and fashionable one ^^
見到真身係有d心動

特別mafex西裝既膊位可動係好過shf,我指好玩,而唔係可動幅度大

如果如ching所講關節ok,咁真係好事
driftchu 發表於 31-12-2016 01:58 PM
見到真身係有d心動

特別mafex西裝既膊位可動係好過shf,我指好玩,而唔係可動幅度大

可能收左唔少顧客全球意見先改善

之後或又reboot 之前出過果d ... 對於買左唔少果班包括我 都唔知係咪好事

不過藉此都讚下香港代理精英
之前買的mafex 系 , 有些開盒發現有sad 位 的部分, 佢地都一一認真處理

Lawrence1978 發表於 31-12-2016 01:12 PM
Maybe more focus in coming jl series , the arms and coat can took off maybe can apply to the suit  ...

我都想有對就咁肉手加手套,佢個BODY其實做得幾靚
driftchu 發表於 31-12-2016 01:58 PM
見到真身係有d心動

係,可動幅度唔算高,不過都夠玩
Lawrence1978 發表於 31-12-2016 06:06 PM

之後或又reboot 之前出過果d ... 對於買左唔少果班包括我 都唔知係 ...

係?!點聯絡代理?雖然我so far都未sad過
支持師兄靚圖{:1_377:}
兩個頭既表情都唔錯,睇完真係有入手衝動.
不過想等mafex隻HQ出左再決定{:1_225:}

SHF官圖隻SS Joker有D死魚眼feel,希望之後會改善啦{:1_224:}
2廠大戰,得益是玩家
bonna 發表於 1-1-2017 03:00 AM
係?!點聯絡代理?雖然我so far都未sad過

You email to medicom and they would refer you to elite toys , as I know they also deal with figma toys too

You need to take images of problems parts and receipt and box for they able follow up for you , they could exchange parts for you by delivery from jp medicom even if the item out of stock in market they still could achieve ^^  Wonder Woman I had sad parts and they do the exchange and completed for me within a month
Lawrence1978 發表於 31-12-2016 06:06 PM

之後或又reboot 之前出過果d ... 對於買左唔少果班包括我 都唔知係 ...

其實Mafex造型同上色keep到已經ok,出咁多隻都真係唔錯,個樣就真係冇得講,一向medicom做12"樣既做法,除非做埋printing

至於QC、營銷同售後服務,就真係睇佢地有冇決心做,不過聽ching你咁講已經好過某大廠同佢果間做左幾十年都仲係咁廢既所謂香港代理,對消費者黎講(係,已經超越玩家層面)係好事
mushroom 發表於 1-1-2017 08:47 AM
2廠大戰,得益是玩家

對的,有多選先會比人分得到好同壞、玩具價值何在、玩家既錢駛左去邊

同埋今次mafex出咁多DC電影人物,shf迫住做佢一哥性格要出先,結果d上色、printing變到點...真係好好睇既一場仗:78:
driftchu 發表於 1-1-2017 01:47 PM
對的,有多選先會比人分得到好同壞、玩具價值何在、玩家既錢駛左去邊

同埋今次mafex出咁多DC電影人物 ...

Bandai都好明顯將心機放在star wars上,  dc野可能見到marvel已穩佔一席位,所以會掉以輕心,不過頭雕已經比美隊那種糢糊樣好
mushroom 發表於 1-1-2017 04:32 PM
Bandai都好明顯將心機放在star wars上,  dc野可能見到marvel已穩佔一席位,所以會掉以輕心,不過頭雕已 ...

其實face printing只係figure其中一part,如果只追求樣似而忽略其他身體部位元素、detail,咁就唔太得

Star Wars勝在乜都出 Obi Wan 都可以出三隻,只要好過孩記都應該冇乜投訴,我自己都有入

不過講Star Wars Mafex一樣有好野,C-3PO隻金屬色加造舊效果真係一絕,另外Mafex隻Boba Fett 同Shf隻Jango Fett,造型、比例、質感、上色,拍埋一齊就高下立見,可惜Mafex老毛病,甩手甩腳、關節問題...