Toysdaily 玩具日報

查看: 13320|回復: 43

[玩具攝影] Mafex - The Joke (Suicide Squad)

終於有隻質素好少少既SS JOKER

套戲上之前本身都好期待呢個角色,因為成個感覺好耳目一新,同埋對 Jared Leto 演技有信心
無論係戲既宣傳或者玩具既宣傳,小丑基本上係主角之一
點知套戲出到黎大失所望,而小丑亦剪到變成大配角
不過本身都係小丑fan,亦都期待佢會係續系列再出場,所以都入番隻玩
宏觀咁多廠(唔計hottoys,無錢)呢隻應該係質素同價錢上最好個隻
SHF遲啲都會出一隻白西裝,但個隻官圖已經唔靚仔,睇大貨出黎點再決定入唔入

講番呢隻小丑,關節一改Mafex手軟腳軟毛病,兩款頭雕上色都無再出事
不過佢大笑個樣始終有啲膠,所以都係扮Cool算
配件方面,有五款手,夠晒玩
武器就一支杖一把槍,始終佢係戲入面出場唔多,呢兩樣都基本上係呢個look既唯二配件
如果對小丑有愛,呢隻值得一入

Hey Batsy....
好似真係唔錯咁
買左幾錢啊?
似乎唔錯, 不過都係睇定d先
個造型正!不過個樣好膠wor,面相Bandai 正D!
bluntdae 發表於 29-12-2016 07:34 PM
好似真係唔錯咁
買左幾錢啊?

買左#&)
無格過價
avengers2012 發表於 29-12-2016 08:08 PM
似乎唔錯, 不過都係睇定d先

可以等埋MAFEX個隻
CCC666 發表於 29-12-2016 09:55 PM
個造型正!不過個樣好膠wor,面相Bandai 正D!

呢張係呢幾日最新既圖...我表示懷疑...

正~淡定等到货~~~
睇完d圖 有d想買埋SUITS Ver.
自從上次隻WW之後, 決定點都唔買MAFEX!!
除非關節及面相都有所改善LA.........
個樣太卡通了
It's a no for me.
bonna 發表於 29-12-2016 10:48 PM
呢張係呢幾日最新既圖...我表示懷疑...

要囉上手先知,我今日入在shf Harley Quinn, 個樣係似的,不過吾知點解paint job 做吾到star war 系列的手準.

Bought today
Joints are well improved , rank 1 from all mafex released

Extremely high quality

wish they keep on the quality with upcoming release products
Such as Rey ...

Honestly the Wonder Woman I bought got really great disappointment
bluntdae 發表於 30-12-2016 12:32 AM
睇完d圖 有d想買埋SUITS Ver.

等大貨喇一切都係...宜家啲圖信唔過
gumng 發表於 30-12-2016 01:16 AM
自從上次隻WW之後, 決定點都唔買MAFEX!!
除非關節及面相都有所改善LA.........

上次WW伏到嘔...但呢隻真係好左既,QC都OK,唔洗點揀