Toysdaily 玩具日報

[最新報價] Evolution-Toy [太寶郎] (官網更新: 金屬比例修改)

人仔貓 發表於 27-12-2016 11:30 PM
又係改圖既時候...

《請點圖另開原大圖》

赞赞~,上次特登飞趟到红磡落订:x

ET,基本感覺5到打算改善QC同设计物料既思路。。。。。

但系得佢肯出並且出到,焗博一舖大细😖
人仔貓 發表於 27-12-2016 11:08 PM
其實唔駛伸縮機關咁複雜,只要佢就咁唔整咁長 Apolon Leg/Legger 對腳就得...

認同,但合體後另一隻手都要改短!唔係比例可能好怪
我有首辦, 已經止到咳.
tower 發表於 28-12-2016 04:01 AM
赞赞~,上次特登飞趟到红磡落订

ET,基本感覺5到打算改善QC同设计物料既思路。。。。。

但系得佢肯出並且出到,焗博一舖大细 ...

其實純計生產工序的設計,ET 同一般大廠分別唔大,只是品質管控方面見唔倒有投放充裕資源落去...

至於磁石球關節設計,唯有無奈接受係佢有弱點既特色...就像接受並沒有完美的現實世界一樣...
:$都算合格!
:(希望QC好d啦!
又係改圖既時候...

《請點圖另開原大圖》

嘩!改得好呀!如果ET是出這個比例,你說有多好!
it's one of a memories when i was a little child.  Thank you so much for sharing.
又係改圖既時候...

《請點圖另開原大圖》

改左正好多!{:1_377:}
今次真係出合金喎 。
好似幾多武器配件喎! 每個機械人心口仲可以打開放飛機仔, 初回特典又送多兩隻飛碟添!
驚異~!!  ET出品除磁石球外本體竟然使用金屬部件~!!:@

佔整體大部份(紅色)竟然為die-cast~!!
:$
柏迪 發表於 28-12-2016 10:22 PM
今次真係出合金喎 。

當日黃埔展覽時香港代理職員聲稱有合金成份,
當時心諗據往績ET出品只有磁石球及連接部份有金屬…
原來我誤解左佢....
:handshake:
人仔貓 發表於 29-12-2016 12:04 AM
驚異~!!  ET出品除磁石球外本體竟然使用金屬部件~!!

好壞參半,足料係好事!

其中腳係磁石,另一隻係手,如個都係磁石,擇POST未必夠力HOLD實,腳比較嚴重受晒力!
早乙女Getter 發表於 29-12-2016 12:16 AM
好壞參半,足料係好事!
其中腳係磁石,另一隻係手,如個都係磁石,擇POST未必夠力HOLD實,腳比較嚴重 ...

就咁睇金屬比例基本做到上輕下重,雙腿隱定性估計還可以~
係擔心雙膊關節如果仲用磁石球會唔夠力令雙手不舉...