Toysdaily 玩具日報

[個人收藏] 帶子洪郎百獸王 (新加相-汪床Crossover金毛)

外型不錯,追返呢個年代。

我有舊美版百獸,如果合金我忍唔到手
三張野........{:1_225:}
只可以係度睇師兄影既相算LU
我妄想等佢價錢回落少於$2000我必入
If mixed the design of Toynami's Voltron with die-cast will be the best combination.
可惜佢冇齒輪關節。
Thank you so much for sharing one of my favorite
chunghung 發表於 24-12-2016 01:00 PM
可惜佢冇齒輪關節。

得肩膀位是齒輪關節, 髖位是ball joint.
肘關節及膝關節没齒輪, 但窩得緊!
黑獅可拗腰!

Thx ching. 剛於精品見到現貨即入,承惠二大牛七魚找兩草
有些高興佢和超合金魂同期出,因為一定大把人選擇超合金魂,佢就一定會跌價,我這些不入超合金魂的才有機會平少少入。
快快 發表於 24-12-2016 11:05 AM
我都覺得貴, 可惜個造形中咗!
不嬲美國版美系的玩具都冇乜興趣, 只愛日系, 但呢隻show灰模時 ...

出 15機 正 呀 ~~~ :36:
其實 Toynami 今次真係出得算唔錯,不過如果可以做多小小 例如加 燈 等就會更正。
:58:
你好 發表於 24-12-2016 01:55 PM
Thx ching. 剛於精品見到現貨即入,承惠二大牛七魚找兩草

你好兄,
祝玩得開心! 聖誕快樂!

各位師兄同好, 祝聖誕快樂, 人人開心健康!!!:77::77::77:

Thanks info ching.
Vince 發表於 24-12-2016 03:36 PM
出 15機 正 呀 ~~~
其實 Toynami 今次真係出得算唔錯,不過如果可以做多小小 例如加 燈 等就會更正 ...

Vince師兄完全同意呀!
若果戰神對眼+5隻獅子乸對眼共十二隻眼齊齊著燈, 何其壯觀!!!
其實咁鬼大隻獅子乸s, 仲有好多Gimmick玩!

十五機...十五機....真希望Toynami 會出同系EX湊成ㄧ對:D
ㄧ對門神, 何其威猛, 英姿煥發!!!:x

感謝分享~~~:)

真厲害買的下手~~~~:$

可見真的對"百獸王"很有愛~~~:p

請教一下~~~合體後連接本體黑獅子的"雙手插銷"容不容易鬆開呢?會不會容易斷裂呢?腳的關節會不會軟腳呢?
貓軒兒 發表於 24-12-2016 06:25 PM
感謝分享~~~

真厲害買的下手~~~~

貓師兄, 左右手插入不鬆, 小心玩應該冇問題
膝關節ok緊!

成本嘢無字天書, 因設計簡單易明