Toysdaily 玩具日報

查看: 17711|回復: 74

[個人收藏] 帶子洪郎百獸王 (新加相-汪床Crossover金毛)

個人覺得雖然是全膠, 但造型設計得有型好玩, 好多detail機關(黑獅頸可伸縮, 可咬腰,大比cover可上下退, 黄藍獅有鞋踭...), 變形超順手, 關節有心思鬆緊適中(偏緊), 不會手軟腳軟, 金屬色也好看, 粗玩得好開心的ㄧ件玩具!雖然武器不多, 卻是我心目中最型仔的百獸王!

再等等等...快D出埋笨大原祖!

有手抽大大盒

有透明膠cover, 下有window彩Card

帶子Mode

可放出有型post, 但小第技差, 放不了跪地post.大比骹有機關可拉下, 像千值超獸, 但非常緊

好colorful!

咁高咁大!

笨大百獸王重量十足, 結實好玩,我最愛黑絲面口, 咀仔不會太長, 背翼也大方得體,
獅子腳們也扎實, 合体完全不用看説明書,
簡單好玩! 經典重現! 唯ㄧ不滿是已看慣了黑色平腳泳褲, 原裝卡通的銀脚褲返而不慣, 還有是機械人頭的頸部旁可否用底色分ㄧ分讓頸部更突出? 現在那空位反光令頸部不突出!
(舊個隻收返埋, 多謝您這十年來作為愛的替身, 功德完滿了!)

為甚你的白色咀這麼長?變得好奸呀!

佢哋其實都幾好傾!
隔離街市魚檔聖誕新年大酬賓, 買魚送蟹蓋呀, 快D去唔好執書呀...!

Crossover金毛

好鬼夾!

四獅首手拳頭

換了腳件百獸王就冇咁好睇

Crossover Jeeg

慈愛漾溢!!!{:1_374:}

最後上櫃, 已留了左邊位置給合金魂百獸王了!
笨大的未捨得上櫃住, 好玩玩多陣先!

傷眼相多謝體諒!

正,好大隻,不過都係會入合金魂。
快快兄 睇落都唔錯喎! {:1_220:}
可變戰士 發表於 24-12-2016 02:10 AM
快快兄 睇落都唔錯喎!

可變兄, 我自己覺得歡喜滿意, 因本身很buy佢機械人造型, 有EX合金feel, 最緊要唔鬆散, 獅型神態真的有下心思參考野貓科動態!
本身我怕太大件機械人, 呢件ok受落!

我都訂咗等緊笨大百獸王, 心目中當然是原祖的經典, 合体超合金原汁原味嘛!

但呢隻Toynami夠味精有創意, 當佢是多機關的合体大膠來看觀感就唔同哂, 不過太大隻小弟同屋企人酒樓飲茶時真喺帶唔到去玩喎~~~:p

飮茶都喺黄金俠是首選~~~:)

如果佢幾百,,,相信會多人受落!~~~感謝分享!
多謝報告            
好正喎,謝謝美圖分享
多謝師兄分享{:1_223:}呢隻又大又貴我放棄嘞{:1_240:}
價格應該會回落,又係個早買早享受,謝分享
正喎,分體時幾有型
paul75 發表於 24-12-2016 10:06 AM
正喎,分體時幾有型

鬼佬叫呢隻嘢~~~“汪床”!:73:

正喎師兄,邊到入手?
3 張野太貴LA, 點買啊
你好 發表於 24-12-2016 10:45 AM
正喎師兄,邊到入手?

笑曼熱玩.....
有啡紙皮外箱的....one to one

pkric 發表於 24-12-2016 10:51 AM
3 張野太貴LA, 點買啊

我都覺得貴, 可惜個造形中咗!:63:
不嬲美國版美系的玩具都冇乜興趣, 只愛日系, 但呢隻show灰模時已經瀬咗....{:1_237:}

唔知會否諗諗機甲艦隊十五機變EX mode呢? {:1_215:}