Toysdaily 玩具日報

查看: 11341|回復: 21

[活動展覽] Darknight走馬看花 Toysoul 2016

最近太忙,所以都沒時間拍照和玩具報告。模型也快半年沒碰過。今天下決心去1小時15分戰略性時間看Toysoul2016 Hong Kong。雖然大佬Hot Toys不參展,但其他廠商和不同比例玩物也很吸引~ 既看花,又看人~!
此處放上最愛的東西,其他請移玉步吧~ https://www.facebook.com/pg/dark ... /?ref=page_internal  

1:1 近來至愛

12” Pew Pew Gun : 上年網購的好像下週會發貨! 就這樣等了一年了~~~ 時間過得真快~!

科幻大聖爺亦帥~

12” 戰國武將系列

12” / 1:6 場景 --- 可能版權問題沒用搶劫版小丑

三片網可除意摺疊作場景或武器庫

3A Die Antwoord 男女歌手組合 (Chappie 戲中那對喪男女)

不小心失焦了

Game of Thrones: Mother of Dragons~ 改Phicen Body可重現浴火赤裸一幕

猿創作 獨有韻味

KIDS LOGIC 1:6 可怕的駕駛倉加音響組,駕駛倉有LCD轉畫面。真的神物~!

https://www.facebook.com/darknig ... os/562033693989904/

其他尺吋亦CUTIE~

新廠 1:7 我真心覺得不錯

手掌般大小的漫畫版Optimus Prime。因高達設計師而滿滿高達/鋼彈風~

18”??? 的Ma.K II S.A.F.S. 半個人那麼大; 有對比才知多大呢~

大就大,但細節: 刻線、舊化略嫌不足

總覺放高達會更合襯

Enterbay 的發哥; 亞洲人輪郭不如歐洲人突出,這個可接受了~

1:6??? PVC GANTZ 不能不買

千值煉的HOUSE OF M : Ironman 真的很帥

這是MARVEL LEGEND的舊相,可見千值煉的更型更帥
http://xn--www-2x1e36a91tb0b0w1b ... page%3D1&page=1

就先分享這裏,其他就FB見了 [img]https://www.facebook.com/pg/darknight.hottoys/photos/?ref=page_internal  ~  
/ FLICKR : darknightrise

很正的分享,我都無時間去,睇相當去左。
多謝用心分享。
謝謝分享
睇相當去左
之前2年都有去睇,但今年唔知點解硬係提唔起勁去行{:1_231:}
失焦既相吸睛D⋯⋯:shy:

Thanks
1:7新比例。1/6,1/4,1/9最正。1/12就最細
akiaki 發表於 18-12-2016 11:49 PM
很正的分享,我都無時間去,睇相當去左。
多謝用心分享。

謝支持∼ 1:1係咪最正呀?
Knightmare 發表於 19-12-2016 12:00 AM
謝謝分享
睇相當去左
之前2年都有去睇,但今年唔知點解硬係提唔起勁去行

無左HT?~~~~~~~~~~~~
nela 發表於 19-12-2016 12:54 AM
失焦既相吸睛D⋯⋯

Thanks

我都咁話∼∼∼∼∼∼∼∼∼
每張都有評語,好有心!

多謝分享{:1_377:}
拍得很好!{:1_377:}
我之前2年無去反而今年得閒 (不過地點對我來說都唔算好方便)
我另一post都有講, 無HT我反而覺得好行o左. 至少唔會來來去去都係iron man, 白兵等. 令我更有時間睇下其他唔同牌子的產品. (但我今年排PS4試玩多過睇玩具~~ XD)
賞金獵人 發表於 19-12-2016 08:30 AM
每張都有評語,好有心!

多謝分享

只能講自己有愛的... 其他丟到FB算了.....   百多幅講不完. 要現場報導吧

謝支持. 失焦的都DELETE 或放上網算了....
jeffloh 發表於 19-12-2016 09:46 AM
我之前2年無去反而今年得閒 (不過地點對我來說都唔算好方便)
我另一post都有講, 無HT我反而覺得好行o左.  ...

同感.

12" 的帝皇天下其實比其他比例蠶食緊.
HT的王國亦是. 始終 LICENSE野有辣有唔辣. 我覺定價太貴又欠新意和熱誠.