Toysdaily 玩具日報

查看: 22696|回復: 33

[分享討論] 中伏之Mega House 超時空世紀 Orguss

之前一直賣二千八,無出手飲恨時,前排特然係Y拍搵到一千尾。就出手了,賣家話賣唔出所以放血價出售。事隔大半年見隊長機有平貨,先發現自己隻係桃保貨。始終呢隻野廿幾年無出合金,就大意了。其實唔難分辨,正面右下角有BigWest 貼紙、本體有膠膜包住係日版,只印個証字應該係米奇貨。我接受平有平玩,次貨可以粗玩。但你桃返來再抬高一倍價錢賣就離譜D.

我本來想在Y拍後追藍機,見到大大post,決定買隻逃宝粗玩了。
看得出本體有什麽分別嗎?
樓主可以講講有乜問題嗎?
難怪FB 谷都見人放
我見 Yahoo 有一大堆人放,淘寶仲得意,有啲賣好貴,有啲賣好平,即係有特別啦。我見樓主個post 被修改過,非常好奇原本寫乜?
zzturboman 發表於 16-10-2016 05:32 PM
我見 Yahoo 有一大堆人放,淘寶仲得意,有啲賣好貴,有啲賣好平,即係有特別啦。我見樓主個pos ...

係啦。仲要係版主stonekeung哥修改的:he:
gazza1211 發表於 16-10-2016 06:23 PM
係啦。仲要係版主stonekeung哥修改的

係我用了簡體字出問題,應該唔關版主事。
zzturboman 發表於 16-10-2016 05:20 PM
樓主可以講講有乜問題嗎?

收過一隻聲稱二手齊件,宜家諗返應該都係桃返來的貨。主要問題係手臂關節屈唔到180度,即係變唔到飛機mode. 即時灰爆,掉低過幾個月,諗到用熱風筒加熱三分鐘,部件鬆開,關節就屈得番。當然上色亦非完美,腰翼的螺絲會整花機身。如果準備買桃保貨,要有上述心理準備,我果招非萬試萬靈,買家可能要承受斷手風險。
gazza1211 發表於 16-10-2016 02:39 PM
看得出本體有什麽分別嗎?

有人米奇當全新賣,唔比錢唔開封,你係睇唔出有咩分別。除了欠缺証紙、上述手關節鎖死,初回日版主角機,特典係一本書仔;初回隊長機,特典係一張水貼。
harrykit 發表於 16-10-2016 07:30 PM
有人米奇當全新賣,唔比錢唔開封,你係睇唔出有咩分別。除了欠缺証紙、上述手關節鎖死,初回日版主角機, ...

我係孤注訂隊長機行貨,盒面無 Big West 貼紙,盒㡳有中文行貨貼紙
有冇師兄知主角機或隊長機有亞版?
即係 ko 當正版賣 ? 咁離譜 !!
噢~ 原來呢隻出了KO。如果平平地,又可以買隻番來玩下喎。不過KO當正貨賣,真係好無良。有冇得report佢?
hevangel 發表於 18-10-2016 01:06 PM
噢~ 原來呢隻出了KO。如果平平地,又可以買隻番來玩下喎。不過KO當正貨賣,真係好無良。有冇得report佢?

即係擺明賣老翻就無問題?