Toysdaily 玩具日報

[分享討論] neca 7inch classic batman

NECA本身唔算貴, 都係百四,五蚊左右一隻. 所以我都係去相熟的店舖訂/買. 呢隻66batman, Reeves版superman, TDK joker都係要跟埋DVD咁買, 原因是因為NECA只有出18吋比例的license. 所以7吋figure只可以用"買DVD送figure"的方式去賣, 當然我相信99%買的人都係因為figure而唔係DVD.

我自己又唔太介意買山寨, 不過有得揀都寧願貴d買正貨. 但我好同意上面師兄所講, 最討厭某些店舖將山寨當正版咁賣去呃人.
bfish 發表於 14-8-2016 11:38 PM
其實我懷疑係山寨貨,不是N記。

山寨貨以正價發售,建議樓主公開黑店名作黑名單 :*
Mcfarlane 發表於 15-8-2016 11:41 AM
山寨貨以正價發售,建議樓主公開黑店名作黑名單

名就費事開啦,皆旺地庫的。老實講,如果隻手係正常可動,我都不會介意的,但現在這個,真的7到無朋友!
bfish 發表於 15-8-2016 02:02 PM
名就費事開啦,皆旺地庫的。老實講,如果隻手係正常可動,我都不會介意的,但現在這個,真的7到無朋友!

試下浸下熱水, 浸20秒左右, 再拎上黎郁下d joint位, 之後浸凍水就OK.
原來NECA都咁多山寨貨!:78:

假野可以告佢海關會拉……
強烈建議樓主向海關告發,佢地要為納稅的市民拉晒不法之徒 {:1_214:}

可以話浸埋sk2的神仙水都無用,分模線清楚見到。呢隻要變垃圾了!唉……難道今次要在ebay食貴野!

咁superman點分真假?

唔好貪平.

其實香港有貨都已經奇, 因為本身只是美國張定, 好似連加拿大都無. 無見過正貨實物又幾難分, 所以都係一句"自己小心"
jeffloh 發表於 16-8-2016 09:17 AM
唔好貪平.

其實香港有貨都已經奇, 因為本身只是美國張定, 好似連加拿大都無. 無見過正貨實物又幾難分, ...

平就一定係假;貴亦唔一定係真。

只能幫趁商譽良好的店
bfish 發表於 15-8-2016 10:38 PM
可以話浸埋sk2的神仙水都無用,分模線清楚見到。呢隻要變垃圾了!唉……難道今次要在ebay食貴野!

嘩........真係大開限界:Q
jeffloh 發表於 16-8-2016 09:17 AM
唔好貪平.

其實香港有貨都已經奇, 因為本身只是美國張定, 好似連加拿大都無. 無見過正貨實物又幾難分, ...

無計,其實我之前買隻jae lee 超人都係百幾銀,所以今次無諗過會有假貨。加上對這類玩具品牌認識不深,可能買這類美國英雄玩具,都要幫襯賣開美漫的店會好些,至於皆旺,都係算罷啦……
bfish 發表於 16-8-2016 11:56 AM
無計,其實我之前買隻jae lee 超人都係百幾銀,所以今次無諗過會有假貨。加上對這類玩具品牌認識不深,可 ...

師兄唔好彩, 因為呢隻NECA算是"限定版", 其實佢其他貨都係百幾蚊一隻 (所以我叫NECA係"窮人恩物:. 只係呢隻正常都過2百蚊, 仲未計運費, 如果見到百幾蚊我會認為是流野多.

我自己買figure都係去相熟店舖買算, 其他地方我唔敢講全部都係假貨, 不過7就唔會點去幫襯.

唔好講NECA, Play arts都多假貨/次貨, 依家行一轉旺角見到周圍都係一d已經"絕版"的figure突然平好多, 我自己都會小心d. (不過都係果句, 如果用來粗玩我又唔太介意)

唔洗跟dvd仲係佰鬆D蚊一隻獨立買到就九成九都係假0既,不過講真真果隻有錢都唔捨得買啦,
因炒到0甘貴,不過你呢一隻就離譜少少,
可能係番上番,我自己都有買,但冇你果個情形出現,其實我覺得你可以拎返去果間鋪頭度換,因為唔好計佢係唔係翻版,
隻手果個關節係咁樣出,根本就唔合理,係一件次貨,
所以我覺得佢點都應該要換返俾你

超人都有出,Neca果隻個樣似D