Toysdaily 玩具日報

查看: 11469|回復: 36

[分享討論] neca 7inch classic batman

在某店見到後即購入
誰知中伏了…

內容需小,但都夠擺pose,but…

隻左手關節想點……樣呀??假關節,膊頭關節一件過是假的,不細看就中招了!

另一邊無問題,雖然都肉酸!

有無師兄買左這款,都有這問題的,還是我買了山寨貨?……

唔敢講真定假貨, 師兄買o左幾錢?

我果隻無你的咁"乾淨", 不過neca d關節又真係幾易甩的.
樓主入中伏貨真慘,但N記用布料斗蓬值得一讚 :78:
jeffloh 發表於 14-8-2016 11:16 PM
唔敢講真定假貨, 師兄買o左幾錢?

我果隻無你的咁"乾淨", 不過neca d關節又真係幾易甩的.

師兄,不是容易掉,而是膊頭關節根本是假的,一件過,動不了的,我在皆旺地牢買的,舊半水,師兄你果隻在哪買,是否全部關節可動的,買了幾錢,可否pm我。淘寶見到好多,但驚再中伏……
Mcfarlane 發表於 14-8-2016 11:30 PM
樓主入中伏貨真慘,但N記用布料斗蓬值得一讚

其實我懷疑係山寨貨,不是N記。
ching 上youtube睇下人地個D就知是甚麼
bfish 發表於 14-8-2016 11:33 PM
師兄,不是容易掉,而是膊頭關節根本是假的,一件過,動不了的,我在皆旺地牢買的,舊半水,師兄你果隻在 ...

我的是美國的朋友在TRU買的(要跟埋隻DVD), 好似加埋USD30, 依家應該無晒了.

超人78和蝙蝠俠66都是綑綁特典類. 豈可一百幾十便買到.
不過, 老翻外表是OK, 想不到真實係咁得人驚{:1_207:}
老翻機會很高.

臂的比例和腿接口有很大的不同.
師兄有冇試過熱風吹+cutter?
我就咁睇佢似有分件,但d油食死左 (無論正定翻, 無理由左右兩邊會用唔同方法)

老翻就梗架啦, 呢d係限量發行,  一街都係貨就知咩事
edmondphk 發表於 15-8-2016 09:06 AM
師兄有冇試過熱風吹+cutter?
我就咁睇佢似有分件,但d油食死左 (無論正定翻, 無理由左右兩邊會用唔同方法) ...

可惜我不知是限量,只是看見喜歡便買,回家試按師兄建議看有否改善,謝謝
bfish 發表於 15-8-2016 09:14 AM
可惜我不知是限量,只是看見喜歡便買,回家試按師兄建議看有否改善,謝謝

山寨都唔緊要, 最怕係立心不良的商家山寨貨以正貨價賣
其實我對同系列的超人都有興趣
其實NECA都有好多假野,個時初入坑唔識野,都中過招買左假野,所以而家我只會係有商譽既鋪頭買……
提提師兄,丫烏拍賣都有幾個賣家賣緊假野,小心提防呀~
天涯孤客 發表於 15-8-2016 10:08 AM
其實NECA都有好多假野,個時初入坑唔識野,都中過招買左假野,所以而家我只會係有商譽既鋪頭買……
提提師 ...

Y拍真係有好多專賣假NECA,當中我首推帳號pck195XXX,佢位於旺角皆旺商場。